Trudnoća i porođaj

Super trudnoća nije mit, a ovo su pravila!

super trudnoća

Četiri su pravila kojih se treba pridržavati za super trudnoću!

I ne, super trudnoća pravila nisu kompleksna, ne zahtijevaju od vas puno, a opet vraćaju i više nego što to mislimo. Pa, evo ih!

JEDITE PAMETNO

Trudite se hranom unositi što više složenih ugljikohidrata, kao što su povrće i voće, a što manje jednostavnih poput šećera i grickalice. Voda neka vam uvijek bude prvi izbor, a zatim toga čaj, tek onda dolaze kava i sok! Super trudnoća je ona u kojoj su i trudnica i beba zdrave, a trudnica jednostavno pršti od zadovoljstva.

PRONAĐITE VRIJEME ZA SEBE

Super trudnoća počinje vremenom za sebe jer uskoro će se to vrijeme drastično reducirati. Iako to zvuči kao floskula nije mit već stvarnost. Kada smo opušteni u našem mozgu se otpuštaju biokemijski spojevi dobrog raspoloženja, endorfini, zbog kojih se onda prirodno povisuje razina energije.

OSTANITE AKTIVNI

Ne zaboravite tijekom dana redovno izdvojiti vrijeme  za rastezanje, istezanje, šetnje i svježi zrak. No, ipak, ako je moguće, pokušajte tu i tamo odspavati.

ODRŽITE ENERGIJU NA RAZINI

Ako vam se čini da imate manjak energije, razlog bi mogao biti manjak željeza. Iako će vam tijekom trudnoće provjeravati krv, ako je prošlo dovoljno vremena od prošlog pregleda, slobodno se naručite kod liječnika i zamolite za savjet.

Još savjeta o super trudnoćama pročitajte ovdje:

Foto: Pixabay