Zdravlje i prehrana

Ne kažemo uzalud da je zdravlje najvažnije. Jer upravo nam zdravlje omogućuje da uživamo u svem drugom, odnosno ako zdravlja nema, sve drugo nam postaje manje važno. Važno je brinuti se za svoje tijelo i duh svakodnevno, na razne načine, pa tako i hranom koju unosite u organizam.

glaukom
Zdravlje i prehrana

Glaukom kod djece i urođene očne mane

Neliječenje glaukoma može dovesti do trajnog oštećenja vidnog živca, što će rezultirati gubitkom vidnoga polja i naposljetku sljepoćom. Međutim, ako se otkrije na vrijeme te se primijeni odgovarajuća terapija, moguće je spriječiti trajni gubitak vida.
pfapa sindrom, bolest
Zdravlje i prehrana

PFAPA sindrom – što je i kako se dijagnosticira

Uzrok bolesti nije poznat, ali nije pronađen ni infektivni uzročnik (virus ili bakterija). Tijekom epizode pokreće se upalni odgovor, ali se ne zna što ga pokreće. Bolest je opisana u više članova iste obitelji, ali nije identificiran ni jedan gen povezan s bolešću. Incidencija bolesti također nije poznata, ali se čini da je učestalija nego što se pretpostavlja.
endometrioza, jajnici, maternica
Zdravlje i prehrana

Endometrioza – što je, kako se dijagnosticira i liječi

Endometrioza je često jako bolan poremećaj u kojemu tkiva, koja normalno oblažu unutrašnjost maternice, počinju rasti izvan maternice. Najčešća žarišta endometrioze su: jajnik (najčešće), jajovod, debelo i slijepo crijevo, crvuljak, mokraćni mjehur, vagina. Endometriodna tkiva mogu se proširiti i izvan područja zdjelice, ali vrlo rijetko.
1 2 3 28
Stranica 1 od 28