Trudnoća i porođaj

Trudnice olakšajte si vruće ljetne dane

trudnice

Logično je da su trudnice populacija kojoj je najviše vruće tijekom ljeta.

Naime, povećan volumen krvi zagrijava tijelo trudnice više od uobičajenog, što znači da vam je staaaalno vruće. No, i za to postoje rješenja., a mi vam ih ovdje donosimo:

1. Nemojte se tuširati u ledenoj vodi.

Hladna voda u dodiru s vašim tijelom mozgu će poslati signal da je potrebno uči u mod zadržavanja topline, tako da će osvježenje biti samo privremeno. Umjesto toga tuširajte se u mlakoj vodi, pa ako treba i nekoliko puta dnevno. Također u potrazi za osvježenje možete umakati gležnjeve i stopala u hladnoj (ne, ledenoj) vodi i hladiti vrat, zapešća i područje iza koljena hladnim oblozima.

2. Znojenje je smrdljivo i neugodno, pa prilagodite odjeću ljetnim mjesecima.

Trudnicama se preporuča oblačiti prozračnu odjeću, od laganih i prirodnih materijala poput lana i bio-pamuka, te obavezno pokrivanje trbuha, ali i glave. Također, mnoge trudnice susrest će se i sa znojnim grudima, pogotovo pred kraj trudnoće. Za donju stranu grudnjaka zakačite gazu ili platnenu maramicu kako se znoj ne bi preslikao na majicu i kako bi prikupili višak znoja. I plus, i platnene majice i gaze, jednostavno je za koristiti i stanu u torbu.

3. Pomoć kod vrućine pronađite i u hrani koja je bogata vodom.

Tako osvježenje potražite u hladnim kruškama i lubenici, svježim krastavcima ili voćnoj salati.

4. Spavanje tijekom vrućih ljetnih noći je noćna mora, ali ne ako prethodno ohladite svoju posteljinu.

Složite posteljinu u vrećicu i ubacite ju u frizer na pola sata, pa prostrite na krevet i uživajte u svježini.

Foto: Freepik