Bebe i mališani

Što nabaviti za bebino prvo ljeto?

bebino_ljeto_pitajmamu

Bez obzira na to jeste li još uvijek trudni ili je vaše klupko suza i smijeha već s vama, sad je pravo vrijeme da se pripremite za bebino prvo ljeto!

Ljeta su sve toplija, da ne kažemo kipuća, pa je teško i sebe zaštititi od tog divnog i pomalo zastrašujućeg sunca. A tek kad pomislite na to kako zaštititi tek rođenu bebu! Ako je to vaše dijete, mogli biste imati u glavi popriličnu zbrku kad pomislite na bebino prvo ljeto.

Pomoći ćemo vam! No, najprije morate naučiti da bebu ne smijete prekomjerno utopljavati. Ako je vruće vama, vruće je i bebi! A sad, pogledajte naš popis stvari koje biste trebali nabaviti kako bi ljeto i vama i bebi bilo što ugodnije:

  1. Odijelca bez rukava

Mame često imaju potrebu zaštititi bebu od hladnoće – čak i kad nije hladno. No, vjerujte nam, za vrijeme vrućina i bebe žele gole nogice i rukice! Nabavite dovoljno odijelca bez rukava ili kratkih rukava, a kratkih, pufastih nogavica. Ako brinete i o izgledu bebe – ima ih u vrlo zgodnim dezenima, a izgledaju jednostavno neodoljivo, pomalo retro.

  1. Šeširić

Mala, često i ćelava, glavica mora uvijek biti zaštićena od sunca. Iako se male bebe ne izlaže suncu, šeširić mora, za svaki slučaj, biti na glavi za one usputne prolaske po suncu. Vrlo dobra opcija je nabaviti šeširić s UV zaštitom. Kod kupovine pripazite na to da šeširić ne bude prekrut, kako ga beba ne bi odbijala nositi.

  1. Sunčane naočale

Da, i bebama trebaju! Postoje sunčane naočale napravljene baš za najmlađe, ali pripazite na to da ih kupite u provjerenoj trgovini gdje će vas ispravno savjetovati.

  1. Zaštita za staklo

Nabavite obavezno zatamnjenje ili zaštitu za staklo u automobilu. Beba se mora voziti u blizini nekog od prozora, a znate kako je kad sunce upeče u staklo…

  1. Odijelo s UV zaštitom

Ako idete na kupanje, najbolja je opcija dijete – uz kreme – zaštititi odijelom sa zaštitom od sunčevih zraka. To će vam biti jednostavnije nego neprestano nanošenje kreme na cijelo bebino tijelo.

  1. Presvlaka za autosjedalicu

Kvalitetne autosjedalice napravljene su od materijala koji bi trebali biti ugodni za sjedenje čak i ljeti.

No, ako u obzir uzmemo neizbježno znojenje, mudro je nabaviti presvlake za autosjedalicu koje možete skinuti i oprati, što dobro dođe uz sve to znojenje.

  1. Šator s UV zaštitom

Maleni, pop-up šatori zgodni su jer ih možete uvijek ponijeti sa sobom kad idete bilo kamo na otvoreno, a dobro dođe svakako na plaži.

  1. Bazenčić za napuhavanje

Čak i ako imate samo balkon, a ne i dvorište, mali bazen na napuhavanje je – spas!

  1. Prozračna nosiljka

Istina, možda nošenje bebe ne vežete uz ljeto, ali ako nabavite prozračnu nosiljku to će vam postati sasvim drugi doživljaj.

  1. Krema za sunčanje

Moramo li uopće naglašavati nužnost ovoga? Ako dobro odradite posao prije kupovine, moći ćete samo ušetati u ljekarnu ili trgovinu i kupiti ono što smatrate najboljih izborom za svoju bebu.

Foto: Freepik.com