Bebe i mališani

Trebaju li nam sunčane naočale za bebu?

sunčane naočale za bebu

Jesu li sunčane naočale za bebe samo „bacanje novaca“ ili uistinu imaju učinka?

Sigurno ste se zapitali nekoliko puta, trebaju li vam sunčane naočale za bebu, ali niste sigurni koji je pravi odgovor? Pokušat ćemo zajedno pronaći odgovor na to pitanje.

Stiglo je ljeto i vrućine i sunce… i boravak na zraku čim više! Barem nas sve vuče da budemo vani… No, ono što nikako ne smijemo zaboraviti je definitivno zaštita od sunca u bilo kojem obliku. Nije lako donositi odluke umjesto drugih, ali vaša beba to zasad  treba, pa imajte to na umu kad se radi o vašoj bebi i suncu.

Sunčane naočale za bebu, da ili ne?

Ako ste se pitali treba li vaša beba nositi sunčane naočale, odgovor je – da! Bebine oči treba zaštititi od štetnih sunčevih zraka. No, ta zaštita treba prije svega biti kvalitetna i pružati 100-postotnu zaštitu od UV zraka.

Veći dio oštećenja koja se javljaju na očima odraslih rezultat je kumulativnih oštećenja tijekom vremena. Drugim riječima, rezultat su izlaganja očiju suncu bez zaštite tijekom života. Dakle, zaštititi bebine oči od samog početka je vrlo mudro.

Štoviše, leća koja se nalazi u bebinu oku propušta više sunčevog zračenja do retine, nego što je to slučaj kod oka odraslog čovjeka. Ako vaša beba i kasnije dijete nosi naočale koje oko štite u potpunosti od UV zračenja, to bi moglo smanjiti mogućnost makularne degeneracije koja bi kasnije u životu mogla značiti čak i trajni gubitak vida.

Dakle, ne možete se više odupirati niti izvlačiti na to da beba ne voli naočale! Shvatili ste da je nošenje sunčanih naočala kod beba jako važno, zar ne? Jer tako svom djetetu činite dobro dugoročno.

A osim toga, pa bebe s naočalama su jednostavno beskrajno slatke!

Kako biste nabavili naočale posjetite optičara koji ima iskustva u radu s djecom, kako bi mogao lakše pomoći vama i bebi pronaći prave naočale, zbog iskustva. Važno je i da naočale budu prave veličine, te da djetetu bude udobno nositi ih.

Foto: Freepik