Bebe i mališani

Jeste li spremni za dječji Uskrs? Evo ideja za igre i zabavu….

Dječji Uskrs

Uskrs samo što nije došao, proljeće je već ušlo na velika vrata, pa je vrijeme da u svoju svakodnevicu ubacite igre za dječji Uskrs.

Uskrs možete slaviti na puno načina, a kada stignu mališani u vašu tradiciju uključite i zabavne igre. Ovo su najbolje igre za dječji Uskrs, koje garantiraju zabavu za djecu, ali i priliku da nauče nešto novo!

Gladni zečić

Na kartonu nacrtajte zečića, koji je naravno jako gladan, te izrežite rupu na trbuhu. Karton sa zečićem naslonite na zide, te u njegov gladni trbuščić bacajte loptice. Ako imate doma plastičnog povrća i voća, bacajte mu fine poslastice.

Uskršnji bingo!

Umjesto klasičnog binga zaigrajte uskršnju verziju! Umjesto brojeva kartice s bingom obojite u različite boje. U jednu posudu stavite papiriće koji su obojani bojama na karticama, pa izvlačite. Prvi koji ima 5 boja u redu na svojoj kartici pobjeđuje!

Kalendar slastica

Iako je do Uskrsa ostalo vrlo malo to ne znači da ne možete napraviti kalendar sa sedam dana kako bi odbrojavali Veliki tjedan do Uskrsa. Dakle, kao i adventski kalendar, ali sa jajima. Svako jaje označite bojom i brojem, a unutra sakrijte neki maleni slatkiš ili igračkicu.

Napomena: za ovo će vam super doći plastična jaja za igračke koja se nalaze poznatim u čokoladnim jajima.

Utrka jajima

Ovo je super igra za igranje prije večere ili doručka. Skuhajte jaja, stavite po jedno u žlicu i utrkujte se. Možete napraviti i prepreke, možete vidjeti tko je najbrži, a tko najspretniji. A razbijena jaja pojedite… dobar tek!

Nađite zecu rep

Ova igra je ista kao i sa magarcem. Dakle, na komad papira (većeg od A4) nacrtajte zeca bez repa. Rep može biti komad vrpce ili vate zalijepljen na papir. Mališanima zavežite oči, neka se okrenu dva puta oko sebe i neka pokušaju zečiću staviti rep.

Nađite jaja!

A naravno, na Uskrs tražite zajedno jaja koja ćete sakriti po kući li po dvorištu. Pobjednik je onaj koji nađe više jaja 🙂

I naravno, sretan i miran Uskrs, želi vam ekipa portala Pitajmamu.hr!

Foto: Freepik