Bebe i mališani

Pet ideja za jednostavne kostime koje možete izraditi kod kuće

kostime za maskare

Maskiraju se tete, učiteljice, roditelji… Ludo je zabavno vidjeti kako svi u vrijeme karnevala polude i kako tada ništa nije neobično.

Zabavu nam nitko ne može oduzeti, zar ne? Mališanima je najdraže kada sami biraju kostime jer znaju što žele biti i o čemu maštaju, ali možda ih možete i usmjeriti ukoliko vam je lakše i draže da sami izradite kostime.

Evo nekoliko prijedloga!

Maca

Ako ste kod kuće, ovo će biti brzinski gotov kostim, a klince uvijek veseli. Odaberite za mališana crne tajice, crnu usku majicu, a od starih najlonki napravite rep. Rep pričvrstite iglom i koncem, ne pribadačom da ne bi bilo ozljeda. Nacrtajte njuškicu na nosu, brkove na licu. Ako nemate kupovne macine uši, napravite ih od rajfa i aluminijske folije.

Jednorog

Baš kao i kod mace, od rajfa i aluminijske folije napravite rog, a ako si date malo truda, možete ga i obojiti u boje koje želite, ali ga najprije omotajte papirom koji ćete moći obojiti. Pretpostavka je da će ovaj kostim poželjeti djevojčice, pa im pripremite ružičastu pufastu odjeću i sve će biti savršeno.

Princeza

Ima li što lakše? Sigurno imate kod kuće kakvu haljinu u kojoj se malena osjeća baš kao princeza. Neka odjene haljinu, stavi nakit koji želi, a kruna je sigurno negdje pri ruci. Ako nije, aluminijska folija opet čuda čini! Ako imate kakve nove balerinkice koje čuvate za proljeće, sad je pravi trenutak da ih izvučete.

Kostur

Da, ne volimo to baš uvijek, ali maškare su prilika u kojoj moramo mališanima pustiti na volju. Nabavite svakako boje za lice, to će vam olakšati posao. Nacrtajte prema predlošku crno-bijelog kostura na licu mališana i odjenite ga u crno. Neka se uživi u ulogu i bit će oduševljen.

Olaf

Ovaj će kostim oduševiti mališane! Posebno one koji se ne usude priznati da im je Snježno kraljevstvo drag crtani film… Trebat će vam bijela majica, po mogućnosti s kapuljačom. Na nju našijte (ne mora biti savršeno uredno) gumbe od filca ili kakvog drugog materijala. Ako ima kapuljaču, na vrh joj našijte crnu „kosu“ – tri pramička od, možda, onih žičanih vezica u bojama. Mrkvu možete oblikovati na štapiću, pa neka ga nosi sa sobom i po potrebi stavi (kao monokl).

Foto: Freepik