Bebe i mališani

Maškare za mališane: ideje za DIY kostime

Maškare za mališane

Maškare za mališane su uistinu jedan od njihovih najboljih dana u godini! Svi se vesele maskiranju, zabavi, fritulama, krafnama, igri…

Maškare za mališane su jedan od najzabavniji dan u godini. Kada se možemo pretvarati da smo nešto što nismo, da se na jedan dan osjećamo drukčije, da se kao klinci opustimo i prepustimo igri uloga.

Kako izraditi kreativne kostime za maškare? Evo nekoliko ideja:
Malci (Minions)

Dovoljne su vam traper hlače na tregere, žuta majica, crne rukavice i žuta kapa na koju ćete našiti crni materijal da imitira kosu. Na okvir običnih naočala nalijepite dva kruga da oponašaju naočale Malaca i gotovo!

Krafna 

Izrežite dva jednako velika kruga koji će vašem malcu ići od ispod brade do zdjelice. Krug koji ide na prednju stranu tijela. Pobojajte, recimo, u rozu, posipajte s mrvicama u različitim bojama. Spojite dva kruga malo širom trakom koja će biti dužine tako da mališanu “legne” na ramena. Također, spojite na stranama, tamo gdje malcu počinju bokovi istom trakom.

Robot

Nađite kutiju (čistu) koja je dovoljna da izrežete rupu za glavu i rupu za ruke. Dakle, jedna strana treba biti zatvorena, a druga otvorena. Nemarno zalijepite aluminijsku foliju na kutiju tako da bude naborana. Izradite antene za na glavu tako što ćete žicu zalijepiti na neki obruč za kosu (rajf).

Imate malu bebu – EVO IDEJA ZA KOSTIME!

Na običnom bijelom A4 papiru nacrtajte komande koje ćete potom nalijepiti na sredinu prednje strane kutije. Ako ste dovoljno kreativni možete i mališanu izraditi i ruke od širih komada tuljaca i isto tako ih prelijepiti aluminijskom folijom.

Mace

Za ovaj kostim trebat će vam kutija od jaja. Izrežite jedan od pretinaca u kojem stoji pojedinačno jaje ali dovoljno široko da ga po potrebi suzite. Obojite ga u crno, pa nabavite bijele ili crne žice kako bi nalijepili brkove. Na krajevima probušite rupe koje ćete povezati tako da se mačji nos stavi na maleni nosić. Uz to, ako imate obruč za kosu (rajf), možete napraviti i mačje uši od komada žice kojeg ćete zalijepiti i oblikovati u mačje uho.

Foto: Freepik