Bebe i mališani

Maškare za bebu: ideje za kostime i proslavu!

maskare za bebu

Maškare su sjajan običaj koji nam barem na jedan dan omogućava da se maskiramo i šalimo, veselimo i pretvaramo da smo netko drugi. Maškare za bebu su pak odličan razlog da se na jedan dan maskirate i zabavite! I to što vaša beba ima samo šest mjeseci ne zaustavlja vas da se provedete!

IDEJE ZA KOSTIM

Maškare za bebu su izvrstan način da vašu bebu upoznate s novim licima i novim igrama. Bez obzira jesu li u pitanju mjeseci ili godine, Maškare su jedan dan u godini koji je posvećen ludovanju, smicalicama, smijehu i pretvaranju. I baš zato je krasan za klince!

Ako imate bebača koji ne hoda i ne može baš jasno reći što želi biti za maškare onda ćete vi morati odabrati za njega. I tu leži zabava! Može biti što god vi želite da bude! Preslatki klaun, bubamara, princeza, čarobnjak ili možda mali jež… Sve je super i u svemu će biti preslatki.

No! Prvo pravilo maškaranja beba jest da mora biti – udobno, praktično i sigurno! Evo ideja!
ZAJEDNIČKI KOSTIM

Zajednički kostimi su super jer je dovoljno smisliti samo jedan motiv za sve kostime. Tako da, takvi kostimi mogu biti – Marwelovi superjunaci, likovi iz crtića poput Teletubbiesa, Disneyevi junaci i slično.

A mogu biti i tematski, pa da tata bude tata pas, mama mama pas, a beba slatki mali psić s crnim nosićem, malim brkovima i ušima.

Također, kaubojska marama jednostavno preslatko stoji mališanima, a uparena sa kaubojskim šeširom jednostavno oduševljava.

Mama i tata onda mogu biti odmetnici. Braća Dalton iz Lucky Lukea su vrlo jednostavan kostim za napraviti, a kada se poredate po visini, garantiramo vam da ćete biti tema razgovora na svakoj zabavi.

OBITELJ OBLAK

Osim toga, jednostavne kostime nije teško smisliti, a to mogu biti neke jednostavnije ideje poput obitelji oblačića. Za to će vam trebati:

  • jako puno vate
  • bijele majice i bijele hlače

Obucite i sebe i bebu u bijelo od glave i pete, a vatu možete ili zaštiti na majicu ili zalijepiti. Također, za bebača možete uzeti traku za glavu i na nju staviti oblačiće vate.

OBITELJ FARMERA

Vrlo jednostavan kostim, a efektan! Sve što vam treba su karirane košulje, traperice i čizme. Možete staviti i marame na glave, tregere na hlače i ako imate plišance koji mogu oponašati domaće životinje, sjajno!

IDEJE ZA PROSLAVU

Maškare s bebom ne moraju biti velika fešta, dovoljno je pozvati bake i djedove na krafne, ili pak prijatelje koji isto tako imaju bebu. Skuhajte kavicu ili pak ocijedite neki prirodni sok, osigurajte krafne ili fritule i uživajte u danu provedenom pod maskama s dragim ljudima.

Naravno, možete otići i vi u maškare! Iznenadite baku i djeda zvoneći na vratima i pjevajući: “Danas je fašnik, veseli je dan…”.

IMAJTE NA UMU!
  1. Da beba možda neće uživati u kostimima, a naročito ako joj neće biti udoban.
  2. Da će se bebač možda prestrašiti i neće vas prepoznati ako ćete imati puno šminke na licu.
  3. Da bebač možda neće biti od volje i suradnje, posebice ako će biti umoran, ako će ga previše ljudi nositi, ako mu jednostavno nije dobar dan.

Nemojte imati prevelika očekivanja od prvih maškara da vas stvarnost ne bi grubo spustila na zemlju. Prije svega maskirajte se zbog sebe i bebe i zbog odličnih fotki!

Foto: Freepik