Trudnoća i porođaj

Kako začeti dječaka?

Pitajmamu Zaceti Djecaka

Imati zdravu bebu prioritet je svakog roditelja, no nije pogrešno čeznuti za određenim spolom. Možda već imate dvije kćeri pa želite začeti dječaka…

Ili ste im uvijek jednostavno bili skloniji. Ne morate se nikome opravdavati! No, glavno pitanje ovdje je, možete li nešto napraviti da se stvari pokrenu u smjeru kojem želite?

Jedna od metoda koja se time bavi, po svom je tvorcu nazvana Shettles metodom, a temelji se na nizu studija provedenima nad muškarčevom spermom, položajima tijekom odnosa, vremena snošaja te drugih čimbenika za koje se vjeruje da određuju koji spermij, kodiran ženskim X ili muškim Y kromosomom, prvi dopire do ženske jajne stanice. To je naravno presudno hoće li buduća mama nositi dječaka ili djevojčicu.

Pa, kako prema toj metodi začeti dječaka?
Ovo su neke od uputa dr. Shettlesa:

1. Odnose treba imati na dan ovulacije ili neposredno nakon, nikako prije.

2. Položajem u kojem je muškarac odostraga omogućite da sperma dopre što bliže grliću maternice.

3. Prema Shettlesu, poželjno je da žena prvo doživi orgazam jer se time u njoj stvara alkalnije okruženje, za koje se vjeruje da pogoduje bržem kretanju spreme do jajne stanice.

4. Kako bi povećao broj spermija, otac ne bi trebao ejakulirati 4 do 5 dana prije ovulacije jer to navodno povećava šansu za začeće dječaka.

Foto: Freepik