Bebe i mališani

Izgubili ste mališana u dućanu? Jedna mama za to ima super trik!

izgubili ste mališana

Jedna od najgorih roditeljskih mora jest nestanak djeteta, pa makar se samo zagubilo među policama supermarketa. Izgubili ste mališana u dućanu i što sad? Kako reagirati? Od kuda krenuti? A mališan vjerojatno pjevuši i šeta među policama!

Izgubili ste mališana u dućanu? Ili vam je to jedan od najvećih strahova? Važno je biti spreman i pravilno i na vrijeme reagirati. Jednoj australskoj mami dogodilo se isto. Naime, tijekom šopinga mama je na 10 minuta izgubila dvogodišnjeg sina Nathana. Kaže da joj je to bilo najstrašnijih 10 minuta u životu!

Svima se to može dogoditi. Važno je kako se ponašati u tom trenutku. Dozivanje najčešće ne pali, ili ne slušaju, ili se igraju, pa se skrivaju. Najbolje je upozoriti kupce oko sebe da vašeg djeteta nema.

Kada je mama iz Australije shvatila da njenog sina nema otrčala je ispred dućana i zaštitarima dala opis sina kako ba ga zaustavili ukoliko bi izašao van. Nakon toga je sumanuto hodala po dućanu, ali se sjetila savjeta kojeg je vidjela na TikToku. Naime, ponavljala je opis djeteta na glas dok je hodala po supermarketu kako bi što više kupaca obratilo pozornost da traži sina.

“Pokušavala sam ne paničariti”, kaže mama, “hodala sam i ponavljala – nestao mi je sin Nathan, ima traperice, žutu košulju i smeđu kosu“.

Tako je privukla pozornost ostalih kupaca koji su isto krenuli tražiti njenog sina. U roku od nekoliko minuta jedan stariji muškarac opazio je Nathana i viknuo da ga je pronašao.

Mama iz Australije napominje da bi bilo najbolje na glas ponavljati opis djeteta i otići do infopulta gdje postoji mikrofon kako bi upozorili ostale kupce.

Foto: Freepik