Trudnoća i porođaj

Zašto se trudnice odlučuju za prenatalni test?

Nifty, nifty test

Nifty testu je svoje povjerenje dalo gotovo 5.000.000 trudnica diljem svijeta. Test je potpuno siguran, a provodi se za vrijeme trudnoće.

Sa gotovo 100-postotnom točnošću otkriva vjerojatnost da se dijete rodi sa nekom od najčešćih genetskih bolesti.

Razlozi, zašto se neke od trudnica odlučuju za Nifty test, su različiti. Među najčešće razloge spadaju lošiji nalazi pregleda nuhalnog nabora, ponavljajući pobačaji, starost trudnice iznad 35 godina, povećani rizik za aneuploidije, prethodna trudnoća sa trisomijom ili postupak umjetne oplodnje.

Iskustvo trudnice

Fiona, 26-godišnja trudnica, povjerila nam je svoje razloge: “Za Nifty test sam se odlučila još prije nego sam saznala da očekujem bebu. Zašto? Jednostavno zato što postoji ta mogućnost. Mislim, da ukoliko postoji tako visoka točnost, koju ima Nifty test, da potvrdimo, da naša beba ne nosi genetske nepravilnosti, moramo tu mogućnost iskoristiti.”

Nifty, prenatalni test

Ponekad odluci za Nifty test ne prethode negativni razlozi. Sve je više trudnica koje shvaćaju kako važan značaj ima informacija o genetici na život kako budućih roditelja, tako i djece. Do te informacije žele doći koliko je moguće brže, jednostavnije i sigurnije.

Fiona obrazlaže: “Svidjelo mi se što test možemo napraviti u ranijoj fazi trudnoće, već od 10. tjedna nadalje, i tako prevladamo zabrinutost. Sama sam ga napravila u 11. tjednu još prije pregleda nuhalnog nabora, tako da sam prije prvog većeg pregleda bila mirna.”

Sigurnost testa

Nifty test je odličan izbor za svaku trudnicu, test je savim siguran, a provodi se uzimanjem krvi trudnice. Zbog jednostavnog postupka ne predstavlja rizik i nema neželjenih posljedica.

“Sama sam se kao buduća majka jako veselila podatku o spolu bebe. Nifty test daje i tu informaciju sa točnošću od gotovo 100 posto. Tako sam još rano počela razmišljati o uređenju i opremanju dječje sobe, dodataka za bebe i svih dodatnih stvari koje bi mi mogle trebati, a spadaju u opremu za novog člana obitelji.”  nastavlja Fiona, koja je trenutno u 22. tjednu trudnoće.

Rezultati Nifty testa, koji slovi za najprecizniji prenatalni test, su dostupni jako brzo, unutar nekoliko dana. Tako su budući roditelji brzo upoznati sa jednom od najvažnijih informacija u životu i mogu se vrlo rano u trudnoći bezbrižno pripremati na dolazak novog člana.

Nifty test preporučujem svim majkama, koje bi rado bezbrižno uživale u trudnoći i posvetile se pripremama na dolazak svojega potomka.”, zaključila je Fiona.

Više informacija o Nifty testu možete pronaći na web stranici nifty-test.hr gdje se možete i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika

Foto: Shutterstock