Trudnoća i porođaj

Što nam sve otkriva najcjelovitiji prenatalni test na tržištu?

nifty plus

Obavila si prvi ginekološki pregled, mjerenje nuhalnog nabora i nalaziš se pred velikom odlukom – kako izabrati koji je Nifty test najbolji za tebe.

Što je NIFTY i što on omogućuje?

NIFTY je neinvazivan prenatalni test kojega buduća majka radi u trenutku trudnoće, može ga napraviti već od 10. tjedna trudnoće nadalje. Neinvazivan znači da nije potrebno ulaziti u tijelo buduće majke i kao takav ne predstavlja nikakave rizike ili neželjene posljedice koje bi mogle uključivati krvarenja, slabost, preuranjeni porod ili rizik za pobačaj. Radi se analiza krvi buduće majke.

Rezultati NIFTY testa ti govore postoji li rizik da se tvoje dijete rodi sa nekom od brojnih genetskih bolesti.

nifty plus, nifty test

Koje vrste NIFTY testa postoje?

Postoje tri vrste testa, koje se razlikuju po broju analiziranih genetskih napravilnosti.

NIFTY Basic testira prisutnost tri najčešće trisomije, to su, Down, Edwards i Patauov sindrom. Djeca, rođena sa nekim od tih sindroma imaju značajan rizik da se susretnu sa smetnjama u razvoju često sa težim zdravstvenim problemima (srčanim greškama, nepravilnim radom žlijezda, crijeva, itd.).

NIFTY Standard uz najučestalije trisomije testira također nepravilnosti (aneuploidije) spolnih kromosoma, koje se odražavaju u vidu tjelesnih i mentalnih promjena (razvojne teškoće, manja glava, smetnje govora, teškoće sa vidom, smanjena mišićna masa, itd.).

I na kraju tu je još NIFTY Plus. Nifty Plus je najcjelovitiji test na tržištu, analizira trenutno najveći broj kromosomskih poremećaja. Testira tri najčešće trisomije, aneuploidije spolnih kromosoma i više od 60 sindroma delecija i duplikacija koje uzrokuju ozbiljne razvojne poteškoće. Nifty Plus je među trudnicama najomiljeniji izbor, daje iscrpnu i  pouzdanu informaciju o zdravlju bebe dok je još u trbuhu.

nifty plus, prenatalni test

Preporuka jedne mame

31-jednogodišnja Petra se slaže: “Mnoge trudnice misle da će beba biti zdrava, ako Nifty Basic ne pokaže nikakav rizik za genetske bolesti. Odsutnost jedne bolesti ne mora značiti da nema druge, to znači da Nifty Basic ne pokazuje prisutnost drugih genetskih nepravilnosti, recimo duplikacija, koje testira Nifty Plus. Ukoliko se odlučujete za Nifty, odaberite Nifty Plus. Tako ćete dobiti zaista cjelovitu informaciju o zdravlja Vašeg djeteta. “

Sve tri vrste testa analiziraju spol bebe – ukoliko ga želiš znati, naravno!

Više informacija o Nifty testu možete pronaći na web stranici nifty-test.hr gdje se možete i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika

Foto: promo, Freepik