Trudnoća i porođaj

Prenatalni test za trudnice – bez boli i bez straha

Nifty test, bez straha i bez boli

Nifty test je napravilo gotovo 4.000.000 trudnica diljem svijeta, a niti jedna nije osjetila bol.  Nifty test se izvodi jednostavnim postupkom vađenja krvi iz pregiba na ruci – sasvim istovjetno vađenju krvi kod normalnog laboratorijskog postupka.

Kako mogu napraviti Nifty test?

Za Nifty test se najprije trebate naručiti. U Hrvatskoj su vam na raspolaganju naši partneri diljem zemlje, popis možete pronaći na linku OVDJE.

Ukoliko vaša preferirana ambulanta odnosno poliklinika nije na popisu, možete kontaktirati najbližu s popisa i naručiti se. Pozivom ćete rezervirati svoj termin za vađenje krvi, a vrlo važno je da ste prošli 10. tjedan trudnoće.

Zavisno o fazi vaše trudnoće i naravno ovisno o željama, možete biti naručeni već sljedeći dan.

Dolaskom u ambulantu najprije ćete se sresti sa ginekologom koji će odgovoriti na sva vaša pitanja i objasniti važnost Nifty testa. Potpisati ćete svu potrebnu dokumentaciju i uputiti se na vađenje krv.

nifty test, trudnica, trudnoća

Koliko dugo traje postupak?

Medicinska sestra ili laboratorijski tehničar će izvaditi 10 mL krvi iz pregiba na ruci. U vašoj krvi se nalazi krv vašega djeteta. Postupak traje svega nekoliko minuta. Epruveta se pažljivo pakira u za to predviđenu ambalažu Nifty testa, na kojoj je vaš identifikacijski broj, a ambalaža se isti dan šalje u laboratorij u Zagrebu gdje se vrši analiza krvi.

Kada ću dobiti rezultate?

Nifty test je brz i bezbolan. Rezultati su dostupni kroz 6-8 dana. O njima će vas obavijestiti ginekolog telefonskim pozivom i priopćiti  Vam rezultate, te objasniti postoji li rizik da beba ima neki od kromosomskih poremećaja. Vjerojatno će vas pozvati u svoju ginekološku ambulantu kako bi detaljnije objasnio rezultate i predao vam dokumentaciju. Moguće je da ćete rezultate Nifty testa dobiti poštom.

Radi lakše predodžbe o tijeku Nifty testa pogledajte kratki video:

Više informacija o Nifty testu možete pronaći na web stranici nifty-test.hr gdje se možete i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika

Foto: promo