Trudnoća i porođaj

Koji paket prenatalnog testa je najbolji za mene i koje su cijene?

nifty, trudnoća, trudnica, test

NIFTY test je prenatalni test kojega pacijentice same plaćaju, a provodi se u ranoj trudnoći.

Visoko je pouzdan, najkvalitetniji test za utvrđivanje kromosomskih nepravilnosti ploda na svijetu. U potpunosti je siguran, jer je za provođenje testa potrebno izvaditi samo malo krvi trudnice. Zbog toga ima povjerenje kako ginekologa tako i budućih roditelja.

Do sada je napravljeno skoro 4.000.000 NIFTY testova u svijetu. Iz reakcija trudnica doznaje se kako su jako zadovoljne sa jednostavnošću testa i brzim rezultatima koji stižu u svega nekoliko dana.

NIFTY je najbolji prenatalni test na tržištu, sa najširim panelom testiranja raznih kromosomskih bolesti.  Sa njime ćete, uz pouzdanost veću od 99%, dobiti informaciju o zdravlju svoje bebe, a NIFTY će vam ukoliko ćete to htjeti otkriti i spol vaše bebe.

Nifty, prenatalni test

Na raspolaganju su različiti paketi NIFTY testa nazvani: NIFTY Basic, NIFTY Standard i NIFTY Plus. Paketi se razlikuju po broju testiranih kromosomskih nepravilnosti.
NIFTY Basic testira tri najčešće kromosomske bolesti, odnosno Down, Edwards i Patau sindrom.
NIFTY Standard uz navedene vrši testiranje na aneuploidije spolnih kromosoma.
NIFTY Plus, poznatiji još kao najkompletniji test na svijetu omogućuje testiranje na dodatnih 60 vrsta delecija i duplikacija
(točan popis stoji na web stranici www.nifty-test.hr).

Za Nifty Basic ćete izdvojiti 3.400 kn, za Nifty Standard 3.700 kn i za Nifty Plus 4.400 kn.

Analizira se majčina krv koja za vrijeme trudnoće sadrži u sebi i bebinu DNA. Uz pomoć tehnologije genetskog skvenciranja moguće je doznati postojanje genetske nepravilnosti u ploda; računajući broj kopija određenoga kromosoma zapaža se manjak ili višak istoga. Analiziranje krvi se provodi u visoko tehnološki opremljenom laboratoriju u Europi. Budućim majkama to zasigurno predstavlja prednost, jer blizina laboratorija smanjuje vrijeme čekanja na rezultate – koji su dostupni kroz 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi.

Ukoliko posjetite web stranicu www.nifty-test.hr možete pogledati video u kojem je prikazan postupak NIFTY testa, ali i popis partnera kod kojih možete napraviti NIFTY test diljem Hrvatske.

Više informacija o NIFTY testu potražite www.nifty-test.hr

Foto: Shutterstock, promo