Mama

Vodite brigu o sebi i to potpuno besplatno

pitajmamu-brigu-o-sebi

Brigu o sebi vodite svaki dan, uz minimalne korekcije i bez puno truda

Želite brinuti o sebi? Idite na masaže, pedikure, manikure, anticelulitne tretmane… takvim nas i sličnim savjetima bombardiraju na društvenim mrežama. No, tko ima novaca i vremena za sve to? Većini žena, takve stvari u tolikim količinama nisu dostupne.
No, zašto briga o sebi ne bi podrazumijevala navike koje nisu baš toliko skupe, a jednako su djelotvorne, ako ne čak i više? Nema toga, reći ćete.

Ipak ima, a mi vam donosimo nekoliko ideja:
Provodite više vremena vani

Provodite više vremena vani šečući svojim kvartom, okolnim ulicama, sjednite na klupu. Upijajte sunce nekoliko minuta, smirite misli. Boravak vani barem pola sata dnevno bitno utječe na živčani sustav – u pozitivnom smislu.

Očistite i organizirajte životni prostor

Dokazano je da nered u kući negativno utječe na mentalno stanje te stvara stres i tjeskobu. Čišćenje i pospremanje je u stvari čin brige i ljubavi prema sebi.

Smanjite vrijeme na društvenim mrežama

Učestalo pretraživanje društvenih mreža ne samo da crpi energiju i vrijeme iz vas, upozoravaju stručnjaci, već se povezuje i sa niskim samopouzdanjem te problemima spavanja.

Iako su ponekad odlične za povezivanje i osjećaj zajedništva, u stvari previše odvlače pozornost i odvajaju vas od stvarnog svijeta. Brinite o sebi na način da ćete smanjiti boravak na društvenim mrežama i to vrijeme potrošiti na nešto kvalitetnije.

Priuštite si dovoljno sna

Brigu o sebi povećajte kvalitetom i duljinom sna. Sedam do devet sati sna mogu učinit čudo za vaše opće dobro. Dobar san nudi mnoge prednosti – jača imunosni sustav, poboljšava raspoloženje i omogućuje veću produktivnost na radnom mjestu.

Meditirajte

Meditacija je jedan od najboljih načina obnove i povezivanja s vlastitim tijelom i umom. Stručnjaci to objašnjavaju činjenicom da će sve raditi ponovo samo ga isključite na neko vrijeme. Tako ćete i vi, nakon potpunog isključivanja iz svijeta i povratka, raditi bolje nego ikad prije.

Povežite se s dragim osobama i u stvarnom svijetu

Duboka potreba za ljudskom interakcijom nešto je što e-mail i sms ne mogu zadovoljiti.

Zato, nazovite dragu osobu, prošetajte s prijateljicom, napravite večeru za rođake ili nešto slično – raspoloženje će vam se popraviti u hipu.

Jedite više povrća

Svoj budžet za kupovinu hrane usmjerite prema povrću. Nakon kupovine ga narežite i pohranite u hladnjak, tako da kroz cijeli tjedan imate svježe grickalice pri ruci, ali i dodatak svakom obroku. Povrće je hrana koja nas čini sretnom i daje nam osjećaj sitosti, a većina ljudi ju ne konzumira niti u približno dovoljnoj količini.

Foto: Freepik