Mama

Zašto su mame – prijateljice nešto što treba svakoj ženi?

Pitajmamu Mame Prijateljice.jpg

Mame – prijateljice obasjat će svaki dan posebnim svjetlom i saslušati vas kad vas nitko drugi ne razumije.

Kome na svijetu ne trebaju prijatelji? A tek oni koji prolaze što i vi, koji vas razumiju, mogu vam dati dobar savjet ili saslušati vaše probleme jer su do jučer imale slične? To su mame – prijateljice! Prijateljstva između mama zaista su posebna. Kada imate svoj mama – klan osjećate kao da su sve brige malo manje,  a sve pobjede malo slađe. 

Pročitajte 10 najvažnijih razloga zbog kojih ne možete bez njih! Tri put hura za mame – prijateljice!

1.    One razumiju ako usred telefonskog razgovora iznenada zaurlate: „Petraaa! Prestani hraniti Dona psećom hranom”. Neće se naljutiti niti ako iznenada prekinete razgovor samo uz kratku napomenu : “Nazovem te za pet minuta”. I potom se javite idućeg dana. 

2.   Saslušat će svaku, pa i najmanju pojedinost vaše priče s poroda, a pritom neće nijednom zijevnuti. Podijelit će svoje iskustvo. Reći ćete jedna drugoj da to nikad više ne biste ponovile. Za tri mjeseca ćete pak komentirati kako ste sve zaboravile i da razmišljate o drugom djetetu. 3.  Možete gunđati i žaliti se na svoje dijete koliko želite jer one neće zvati socijalnog radnika. U stvari, utješit će vas da je i ona na rubu živčanog sloma i da to nije smjela nikome reći osim vama.

4. Rado će vam pričuvati dijete… uz obećanje da ćete vratiti tu uslugu. Ne odbijajte

5. Možete im ići u posjet mirne duše jer znate da su već maknule obiteljski porculan ili najnovije uređaje koje vaše dijete može s lakoćom uništiti.

6. Možete ih primiti u svoju kuću u svako doba jer znate da neće kritičkim okom promatrati vaš nered – prašinu debelu barem prst i košaru za rublje koja će svaki čas eksplodirati.

7. Imate li dvojbi oko prehrane, odnosno ako vaše dijete ništa ne jede, uvijek će vam dati dobar savjet ili vas utješiti činjenicom da upravo vadi iz kose tikvicu koju joj je nezadovoljni bebač bacio u glavu.

8. Poželite li malo tračati muža ili svekrvu, znate tko vas najbolje razumije i tko vas neće osuđivati. Tko može bolje suosjećati jer ste ljuti zato što je svekrva u kuhinji složila hranu u ormarićima kao i kod “sebe doma”.

9. Ne osjećate se krivom ako otkažete izlazak s njom jer vam je dijete bolesno. Ona neće predložiti da ga “uvalite tati” i odete s s njom u kino.

10. Modni stilovi besramno su vam usklađeni – trenirke, prevelike veste, punđa…

Foto: Freepik