Bebe i mališani

Što kad beba grize?

beba grize

Kad beba grize pri dojenju sigurno nije ugodno, ali događa se često. Većina mama ima ovo iskustvo koje može biti uznemiravajuće, no, srećom, vremenom se ipak sve smiri.

ZAŠTO BEBA GRIZE?

Nema razloga zbog kojeg ne biste mogli nastaviti dojenje nakon što počnu nicati zubići (nakon tri mjeseca). Beba, naravno, ne treba zubiće da bi sisala te nema povezanosti između starosti djeteta, kao ni koliko zubića ima i toga do kada ćete bebu dojiti. Ugrizi ponekad mogu biti i bebina strategija za stjecanje pažnje (možda ne posvećujete bebi pažnju u potpunosti tijekom dojenja?). Može biti slučajan ugriz prije nego što beba zaspi ili zbog nelagode i svrbeža uzrokovanih nicanjem zubića.

KAKO NAUČITI BEBU DA NE GRIZE?

Ponekad će Vas uhvatiti nespremnu i vrisnut ćete što je sasvim razumljivo. Ipak, nastojte to izbjeći (to može prestrašiti bebu i poznati su slučajevi da beba nije više htjela sisati!) tako što bebi nećete dopustiti da se zadržava na kraju dojenja. Čim osjetite da je beba završila s hranjenjem i da bi mogla postati nemirna, stavite mali prst u kut bebinih usta i nježno prekinite dojenje. Na ovaj način beba će brzo naučiti da Vas ne grize. U većini slučajeva sve prestane jednako brzo kako je i počelo.

BUDITE ODLUČNI, ALI NJEŽNI

Koji god bio razlog zbog kojeg beba grize, važno je pokušati i jednostavno to riješiti. Ne pokušavajte bebu silom odvojiti od dojke dok niste prvo opustili sisanje malim prstom jer bi to moglo uzrokovati više boli! Budite odlučni, ali nježni sa svojom bebom i objasnite da griženje nije dopušteno (i vrlo malo dijete će razumjeti da Vam je nanijelo bol i da to nije prihvatljivo) ukoliko se i dalje želi hraniti na dojci.

Ako osjećate nelagodnost i trpite bolove tijekom dojenja, probajte Multi-Mam.
Proizvodi Multi-Mam omogućuju potpunu njegu bradavica liječenje i sprječavanje problema tijekom dojenja.
Više informacija potražite na Multi-Mam.

Foto: Freepik, promo