Bebe i mališani

Pospremanje igračaka – naučite ih da postanu male pospremalice

Pospremanje igračaka

Ma, budimo realni – kome se da pospremati išta? Istina, ima i onih koji stvarno vole pospremati, ali koliko ih je? E, a kako onda nagovoriti malene na pospremanje igračaka kada se ni velikima ne da…

Jedino što veliki znaju zašto to čine, a mali to tek trebaju shvatiti… A kako im narediti da pospremaju sobu, kad i sami znamo da je to taaaako dosadno?

Jednostavno – ako ne pospreme oni, morat ćete vi. Je li vam lakše?

Da, klinci moraju odmalena učiti pospremati igračke za sobom. Naravno da to s dvije godine neće izgledati kao stvarno pospremanje (nego će se i vaše pospremanje pretvoriti u igru, znate već), ali odnekud se mora početi! Oni moraju naučiti što je pospremanje i zašto se to radi. A kako će drukčije naučiti ako ne gledajući vas i što im pružate kao primjer.

Nemojte da im se zamjeri to pospremanje, nije vam to cilj i nemojte očekivati da će u 10 minuta od kaosa napraviti sobu iz kataloga. Imajte malo manja očekivanja, tako će vam biti lakše. Naravno da će svatko naći neku svoju taktiku kako mališane potaknuti da pospremaju, ali cilj je svima isti. Nasmijala nas je, priznajemo, mama koja nam je napisala da soba bude pospremljena u pet minuta nakon što čuju zvuk vreće za smeće!

A nasmijat ćemo i mi vas jednom rečenicom na koju smo nedavno naletjeli na internetu: Snjeguljica nije uistinu spavala – samo se pravila da spava jer joj je bilo dosta pospremanja za malim ljudima.

Foto: Unsplash