Bebe i mališani

Najbolje razvojne igračke za mališane

Igračke, Razvojne igračke

Najbolje razvojne igračke su one koje potiču rast i razvoj vašeg mališana. Koristite igračke koje dijete može sa sigurnošću stavljati u usta. Svakako postanite i vi aktivni sudionik igre i uživajte u vremenu provedenom s mališanom.

Evo prijedloga za razvojne igračke:

1. INTERAKTIVNE SLIKOVNICE

Knjige s interaktivnim dijelovima, kao što su ispupčena slova ili prozorčići koji se otvaraju, osigurat će poticaj za oči i prstiće. Čitanje priče u kojoj i dijete može sudjelovati pomoći će vam da se povežete i zadržite djetetovo zanimanje dok čitate.

2. KOCKICE

Pomozite djetetu da sagradi kulu od kockica, a zatim je sruši. To će ga naučiti da postoji uzrok i posljedica. Tako će beba postati svjesna činjenice kako ima snagu za mijenjanjem svoje okoline. Kockice koje se mogu pričvrstiti jedna na drugu također su dobre za razvoj fine motorike.

3. LUTKE I PLIŠANI MEDVJEDIĆI

Uz lutkice će beba naučiti maziti ih, njegovati i nježno se igrati. Pokažite joj kako može maziti bebu i ona će vas oponašati.

4. IGRAČKE-TELEFONI

Mnoge bebe vole zvučne igračke, posebno one koje imaju tipke, koje svijetle i one koje nalikuju na uređaje poput telefona i laptopa. One također potiču i igranje uloga, razvijaju maštu, a mnoge uče boje, brojeve ili riječi.

5. PASTELE

Držanje deblje pastele pomoći će vašoj bebi da razvije pincetni hvat, finu motoričku vještinu korištenja palca i kažiprsta, koja je djeci važna za hranjenje te držanje olovke.

6. BICIKLIĆ BEZ PEDALA

Vožnjom na ovakvom bicikliću vaše će dijete jačati mišiće nogu i kralježnicu. Ta će igračka također pomoći da poboljša i ravnotežu i krupne motoričke vještine.

7. GURALICA

Vaše će dijete uživati u neovisnosti koju mu pruža guralica. Ako guralica ima čvrstu bazu, pomoći će mu da se digne s poda i ojača nožne mišiće.

8. IGRAČKA ZA SORTIRANJE PO OBLICIMA

Sjajna igračka za učenje kako riješiti problem i za razvoj finih motoričkih vještina, jer dijete uzima predmete različita oblika i mora otkriti koji predmet treba ugurati u koju rupu.

9. KOMPLET ZA ČAJANKU

On će potaknuti razvoj mašte vaše bebe kroz igru. Ako se dijete njime igra u društvu, to će mu pomoći i u socijalizaciji.

10. PODLOGA ZA IGRU

Podloge za igranje zabavljaju bebu dok provodi vrijeme na trbuhu, a ujedno joj pomažu i da ojača vrat te mišiće ruku.

Foto: Unsplash