Mama

Mama Andrea i Avanture malih okica – odličan spoj

Avanture malih okica

Upoznajte mamu Andreu Načinović Margan iz Rijeke i njeno “dijete” – portal za dječja događanja i aktivnosti u Rijeci i okolici.

Ja sam Andrea, osoba koja je oduvijek živjela po pravilima. Bila maleni štreber, pohađala barem 3 aktivnosti uz školu, obavezno prolazila s 5.0 i završila fakultet u roku. Poslije fakulteta se treba udati, roditi jedno dijete, ubrzo i drugo. Pronaći dobar posao. Od 8 do 16 sati. Sve sam napravila kako treba. Tako kažu da bi se trebalo živjeti.

Avanture malih okica

Ovo nije napisano da se hvalim jer je upravo cijeli ovaj niz nešto što je zakočilo upoznavanje same sebe. Konstantno sam sama sebi podizala granice, zadovoljavajući isključivo neke društvene norme ne razmišljajući tko sam ja i što me zanima.

KORAK PO KORAK

Smatram da ti Bog šalje signale da se osvijestiš no ako ih ne vidiš dolazi do velikog kraha. Doživjela sam ga i ja no upravo mi je najgora situacija u životu dala nevjerojatnu hrabrost da se napokon zauzmem za sebe.

Nije savršeno i nije lagano, ali smatram da ne treba od života niti očekivati da je lagan

Korak po korak. Počela sam se upoznavati, prestala stavljati svih prije same sebe no nikad nisam voljela djecu ništa manje. Ona su ta za koju živim. Upravo mi je taj najgori period života dao snagu da realiziram ideju za koju sam prije smatrala kako nisam dovoljno kompetentna.

Avanture malih okica

Oduvijek sam sa svojom djecom ispunjavala dan s mnogobrojnim aktivnostima. Pretraživala sam internet, tražila ideje i primijetila da to rade i drugi roditelji. Da nisam sama. I pomislila da mogu upravo tim roditeljima barem malo olakšati i uštedjeti im nekoliko minuta u danu prepunom obaveza. Shvatila sam da postoje izuzetno kvalitetne aktivnosti u Rijeci no da postoji “rupa” između njih i roditelja. I upravo kreirajući portal pokušala ih spojiti.

OD IDEJE DO REALIZACIJE

Krenula sam kreirajući stranicu sama. Učila iz dana u dan. Vjerovala sam u ideju kao i moji najbliži no ipak je većina puštala “moj hir” i čekala da prebrodim period te napokon pronađem “pravi posao”, od 8 do 16h. Digitalni poslovni su još uvijek kod nas rijetko prihvaćeni i čine se neozbiljni.

Moj hir je postao posao koji je prerastao u profesionalnu web stranicu, portal, suradnje s kazalištima, kinima, muzejima, većinom aktivnosti u Rijeci. Moj hir potaknuo me da završim za specijalista za digitalni marketing, dao mi je hrabrosti za organizaciju prvih manifestacija, moj hir mi ne da spavati.

AVANTURE MALIH OKICA

Portal Avanture malih okica, portal je za dječja događanja i aktivnosti u Rijeci i okolici. No po čemu smo drugačiji? Popodne, kad se vratite umorni s posla, otvorite naš Kalendar događanja i odmah dođete do informacije kako ispuniti to poslijepodne s djetetom. Kazališne predstave, kino projekcije, muzeji – sve na jednom mjestu.

Želite upisati dijete na neku aktivnost? Istražiti nešto novo? Na popisu aktivnosti možete pronaći mnoštvo sportskih, umjetničkih aktivnosti, škole stranih jezika I istraživačko spoznajne aktivnosti.

Objedinjujemo i mnogo igraonica i rođendaonica jer znamo koliko je taj dan bitan u dječjem životu.

Avanture malih okica

Na portalu također možete pronaći i popis ugostiteljskih objekata prilagođenih djeci, ideje za kreativne aktivnosti za kod kuće, ideje za jednodnevne izlete, razne članke o roditeljstvu, zabavi te zdravlju.

Kažemo vam, sve na jednom mjestu!

Ove godine smo jako ponosni jer će se 4. rujna, na riječkom Korzu održati prvi Veliki sajam malih okica koji je velika želja od samog početka. Želimo roditelje i djecu približiti tim divnim ljudima koji unatoč izazovnoj i teškoj godini ne odustaju od svojih ideja da uljepšaju djetinjstvo vašoj djeci. Predstavit će se i kroz radionice koje će se održavati tijekom cijelog dana. Moramo se i zahvaliti divnim sponzorima koji su prepoznali našu ideju, te glavnom sponzoru Gradu Rijeci.  

SLIJEDI SVOJE SNOVE

Iako sam u svojim 30tima saznala u čemu istinski uživam, iako se činilo da sam se našla na dnu života shvatila sam da sam upravo na potpuno drugoj strani.

Možda se učinilo da imam manje no ikad no imam sebe, svoju zdravu i divnu djecu na koju ne dam, veliku podršku, opet ljubav, predivne ljude i najvažnije mir. Nije savršeno i nije lagano, ali smatram da ne treba od života niti očekivati da je lagan. Ne bi mijenjala niti jedan korak u svojem životu. Jer su me upravo sve te situacije dovele do ovakve osobe danas.

Foto: privatni album