Mama

Mama Valentina nam je predstavila svoj brend Meraki i oduševila nas pričom

Meraki

Moje je ime Valentina. Iako sam po zanimanju diplomirani kulturolog i vizažist voljela bi si pridodati titulu kojom se najviše ponosim. Mama. Mama Valentina.

Ovako započinje svoju priču Valentina

Moj sin Ian ima 12 mjeseci i upravo je toliko prošlo od dana kada sam odlučila ostvariti svoje (poduzetničke) snove – ove posljednje, jer sam se i ranije intenzivno trudila da moji snovi i ambicije postanu stvarnost. Šminkam sada već punih 12 godina. Bezbroj editorijala. Revije. Shootinzi. Edukacije. Bila sam kreativna kada su mnoge stvari kod nas tek bile u začetku. Vlasnica sam makeup akademije u Istri gdje i živim.

Meraki

Smatram da se za svojih okruglih i ponosnih trideset mogu pohvaliti da sam šminkala Baccellija, šminkala operu u Londonu, da su neki editorijali koje potpisujem izašli u New Yorku i da sam na masterclassima imala vise od 450 polaznica – divnih žena koje su mi poklonile svoje povjerenje. Ne brojim uspjehe po poznatim licima već po emocijama koje su mi određeni divni angažmani poklonili. Le Beauty Mansion – hram ljepote – upravo  je to ime pod kojim radim već dugi niz godina.

Kako je nastao Meraki

A onda je došla pandemija. Svijet je prestao disati. Sve je stalo. Osvijestili smo sebe. Dogodio se život. Stala su druženja, revije, edukacije, stale su uspomene. I u godini koju su svi samo htjeli “preživjeti” ja sam odlučila živjeti, riskirati, uložiti. Ostvariti snove. Podvući crtu za tih “prvih” 30 i napraviti nešto više. Neku novu kvačicu za idućih 30.

Vjeruj u svoje snove. Dodijeljeni su ti s razlogom.

Moja opsesija Nazarom, poznatim kao Evil eye traje već zaista dugi niz godina. Frustracija da ne mogu pronaći “onaj pravi”, trajni komad nakita te male amajlije izrazito me frustrirao. Frustrirao do te mjere da sam jednostavno odlučila da ću ga napraviti za cijeli svijet.

Meraki

I krenulo je. Guglaj. Traži. Pitaj. Uči. Nacrtaj. Personaliziraj sve. Pronađi tvornicu.  Skiciraj. Opet uči. O legurama, pozlatama, materijalima. Izradi prototipe. Testiraj kvalitetu. Osmisli ambalažu. Naruči. I onda, šećer na kraju – ili početku: Hrvatska birokracija. Deklaracije. Testiranja. Drž’ ne daj. Postavljaj pitanja. Ne daju odgovore. Al ne odustaj. Čupaj. Viči. Pokreni. Ostvari snove. Ustraj. Napravila sam sama webshop. Moja je informatička pismenost bila na jako amaterskoj razini. Beskonačno puno sati YouTube-a. Edukacije. Marketing. Uspjela sam. Radi. Lijep je, popravit ću ga samo da krene. Zaista hoću. Optimizacija je ključ uspjeha. Stalci. Oznake za dućane. I malo dijete.

Obitelj – najveća podrška

Dijete koje je kad sam krenula u ostvarivanje sna imalo tek nekoliko dana i većinu vremena spavalo i dijete koje sada, 11 mjeseci kasnije, hoda. Dok ja pakiram svoje narukvice i šaljem ih po svijetu on je tu, muva se, puzi i svaki put kad ga pogledam znam da to radim radi sebe – ali najviše radi njega. Uspjeli smo. Moj suprug, moja najveća podrška i moj plavooki dječačić kojeg ni u jednom trenu nisam zapostavila- radila sam dok spava. Noćima. Danima. Uspjeli smo jer vjerujemo da sami ostvarujemo vlastite snove.

Meraki

Bilo je izazovno i evo ga, moj dosanjani san držim u rukama i iznimno sam ponosna. Nazvala sam ga Meraki – simbol oka koji “čuva svakog tko ga nosi od zlih pogleda” potječe iz Grčke a upravo ime brenda na grčkom znači “staviti dio svoje duše i osobnosti u ono što radiš svim srcem.”

Slogan brenda kaže “Find your essence. Escape the ordinary.” i upravo bih to voljela da svatko tko izabere Meraki prepozna u sebi – snagu, osobnost, karakter. Da se odvaži , vjeruje u sebe i pomakne svoje granice od uobičajenog. Meraki je brend koji ne poznaje godine, spol ni politička opredjeljenja.

Uspjeli smo. Moj suprug, moja najveća podrška i moj plavooki dječačić kojeg ni u jednom trenu nisam zapostavila- radila sam dok spava.

Željela bih ovu priču završiti s jednom divnom porukom  koja je meni bila vjetar u leđa: “Vjeruj u svoje snove. Dodijeljeni su ti s razlogom.”
I voljela bih, zaista bih voljela kada bi mame poduzetnice bile mrvicu više podržane od strane okoline. I zato, cheers – za  sve nas i za nove pobjede jer sve smo mi na kraju krajeva princeze ratnice.

Meraki narukvice su izrađene od nehrđajućeg čelika uz 18 karatnu pozlatu. Špaga je izrazito čvrst nylon cord 1.5 mm debljine. A svi koji uz kod “pitajmamu20” do 05.08.2021. naruče svoju Meraki narukvicu ostvaruju 20% popusta.

Potražite Meraki na Instagramu i Facebooku: meraki.findyouressence 

Foto: promo, privatni album