Mama

Ljetovanje poznatih mama: Što uvijek nosimo sa sobom

Poznate mame, ljetovanje

Bliži nam se vrijeme godišnjih odmora, vrijeme kada ćemo umor s mnoštvom drugih stvari spakirati u kofere i zaputiti se na ljetovanje!

Zaključili smo, sada je pravo vrijeme da provjerimo kako se za odlazak na odmor spremaju mame s naših naslovnica, što obavezno nose sa sobom i kako izgledaju njihova putovanja s djecom.

Reporterka RTL-a  Petra Mlačić svoje je ljetovanje opisala riječima “maestral”, “smijeh” i “kaos”, a otkrila nam je i kako u njezinoj obitelji nema minimalizma. Na ljetovanje nosi – sve.

Ljetovanje, Petra Mlačić
Foto: Mama&Beba

Prema slobodnoj procjeni tu je dovoljno stvari za nekoliko obitelji i par tuluma, kako dječjih tako i onih za velike“, napisala nam je dodajući kako ona u stvari može na put bez ičega, čak joj niti japanke ne trebaju. No, Petri kao mami za odlazak na plažu treba puno toga: breskve, banane, voda, rukavići za plivanje, barem dvije kantice, ručnici, kapice…

Njezina živahna, dvije i pol godine stara Franka mamu će i na moru držati “u formi” , pa je za Petru izležavanje na plaži nemoguća misija.

Danas kad smo stigli, a sekundu prije nego li je Franki pradjed napuhao bazen, nas smo troje legli svatko na svoju ležaljku u vrt. Trajalo je doslovno minutu, ali ćemo se cijelo ljeto sjećati toga”, našalila se Petra. 

Inače, ljetuje na divljim malim otocima na kojima nema šljunka, pijeska i pitomih plažica na kojima se djeca igraju u plićaku, nego su to kuće do mora na stijeni s kojih skačeš u more.

“Savršeno, jel’ da? Trčiš kao muha pokušavajući osigurati da dijete ne padne nigdje i u onoj minuti kad sjedi da sjedne barem pola metra od stijene“,  ispričala je, napominjući kako će ipak pokušati uhvatiti vremena za čitanje nekog skandinavskog krimića.

Voditeljica i spisateljica Emina Pršić Prasnikar, ovo će se ljeto sigurno zaputiti prema Opatiji, a provest će neko vrijeme sa suprugom i četverogodišnjom Leilani i na brodu. Strastvenoj putoholičarki plan za odlazak negdje dalje pomutio je koronavirus.

Emina Pršić, ljetovanje
Foto: Pitajmamu.hr

Inače, jako je organizirana i to ju na godišnjim odmorima spašava, a obiteljska putovanja opisuje kao: avanturu, smijeh i u svom stilu blagostanje sa sranjem.

Trudim se biti 3u1. Sa sobom uzmem stvari koje mogu poslužiti u više svrha. Ne pretjerujem, uvijek ću negdje oprati ako treba ili kupiti ako nedostaje“, objasnila je Emina, dodajući kako će se u njezinoj torbi naći mjesta za neku stručnu literaturu o djeci koju voli čitati jer ne želi preskočiti niti jednu od Leilaninih razvojnih faza.

Inače, pobornica je aktivnog odmora i kaže da tko s njom ode na putovanje, više ne osjeća stopala, ali ipak će mužu priuštiti i koji dan izležavanja na plaži te opuštanje uz gin-tonic.

Prvi put nakon pet godina na godišnji će i Lucija Lugomer, plus-size model, a nakon što “digne jedra”, odmarat će s mužem Danijelom Grlićem i sinčićem Leonom u Vinjercu.

Lucija Lugomer, ljetovanje
Foto: Mama&Beba

Neće nam biti kaotično. Pelene, ručnik i neka zaštita od sunca nam je sve što trebamo“, podijelila je s nama simpatična Lucija, koja se nada da će naći i vremena za čitanje i to nekog romantičnog štiva.

Posebno se veseli kupanju jer je devet godina trenirala sinkronizirano plivanje. Usto, imat će pri ruci pomoć svekra i svekrve, pa se nada da će odmor tako moći maksimalno iskoristiti.

Leon se isto obožava kupati, uživa u kadi, pa mislim da će i u moru. Pustit ću ga da se kupa gol, uživa do mile volje, da mu koža osjeti more i sol” – poručila je Lucija.

Dvotjedno ljetovanje je i pred bivšom miss Hrvatske, Antonijom Bračulj koja se sprema u Zadar. Odmor, rekla nam je, ne može zamisliti bez sunčanih naočala koje osim što čuvaju njene oči od sunca, dobre su i za skrivanje mama-podočnjaka. Kod pakiranja ne pretjeruje.

Antonija Bračulj, ljetovanje
Foto: Pitajmamu.hr

Računam da sve možemo oprati u hotelu, pa ne nosim previše stvari na put… Uvijek se ipak potrudim spremiti u torbu i neku odjeću za kišu i hladnije vrijeme, za svaki slučaj”, rekla nam je Antonija koja inače obožava čitati, ali uz dvije zaigrane djevojčice, Lenu i Evu, misli da će ovog ljeta ipak ponajviše listati dječje slikovnice.

Sve mame znaju da odmor s djecom nije onaj istinski odmor, kad si mama, bitno ti je da ugodiš djeci i da je njima lijepo. Srećom, ove godine i baka ide s nama, tako da ćemo suprug i ja sigurno uspjeti koji put pobjeći do plaže i okupati se“, nasmijala se Antonija.

Foto: Mama&Beba, Pitajmamu.hr