Trudnoća i porođaj

Trudnički trbuh – kakve će poglede sve privući

Trudnički trbuh

Tijekom druga dva tromjesečja trudnički trbuh postat će vidljiviji i samim time tema za učestali razgovor.

Ovo su neki od pogleda koje će privući vaš trudnički trbuh:

Pretjerano radoznala osoba

Susrest ćete osobu koja će vas pitati najintimnija moguća osobna pitanja koja možete zamisliti. Naravno, ta pitanja neće imati nikakve veze s njihovim privatnim životima, ali one će bez obzira na to postavljati pitanja koja ne očekujete od osoba s kojima niste bliski: namjeravate li dojiti, roditi prirodnim putem, tražiti da vam daju epiduralnu anesteziju i slično.

Zbunjena osoba

Naići ćete na osobu koja će biti potpuno zbunjena u vašem društvu. On/ona neće znati gdje gledati u vašoj blizini. Vaš veliki trbuh ili grudi ovaj tip ljudi mogu potpuno zbuniti.

Ove osobe jednostavno mogu davati neprimjerene komentare ili pokazivati otvorenu nelagodu u društvu trudnica.

Preoprezna osoba

Ovaj tip će vas tretirati kao da nešto nije u redu s vama – ili kao da ste malo dijete. Oni će vas neprestano podsjećati da sjednete, nešto pojedete ili odmah obustavite sve poslove koje radite.

Nezainteresirana osoba

Možete susresti osobu koja je apsolutno nezainteresirana za vas, odnosno za vaše stanje. Ove osobe potpuno ignoriraju činjenicu da ste trudni i u razgovoru ni na koji način ne pokazuju da primjećuju vašu trudnoću.

Pretjerano srdačna osoba

Ovaj tip je možda upravo onaj koji trudnice ne vole sretati. Oni će vam često dodirivati trbuh i ponašati se prema vama kao da ste javna imovina.

Netaktična osoba

Ovaj tip će vam, kada god vas vidi, pričati zastrašujuće priče o različitim komplikacijama u trudnoći, o porođaju svoje majke, prijateljice, rođakinje ili sestrine prijateljice koja zna nekoga tko je imao neko vrlo teško i strašno iskustvo u trudnoći.

Foto: Freepik