Mama

Kad dojenje boli – koji su najčešći problemi?

kad dojenje boli

Jednom kad dojenje krene, nema jednostavnije stvari! No, prije toga javlja se problem. Istraživanja pokazuju da 80 do 95 posto dojilja prati bolnost bradavica.

No, neke mame prati toliko jaka bol u bradavicama da se odlučuju na prestanak dojenja. Njih čak 26 posto!

Uzroci boli

Kada dojenje boli uzroci mogu biti razni, od nepravilnog hvata, upala, mliječaca ili soora, pa sve do mastitisa.

Uz to, neprikladni sapuni, šamponi i kreme mogu izazvati i alergijsku reakciju. Nije svejedno ni to je li dijete u potpunosti prihvatilo bradavicu ili ne. Uz to, prilikom dojenja koža bradavice se podražuje, što može uzrokovati infekcije i upale.

Na vašoj smo strani….

Multi-Mam® lanoline – namijenjen je njezi suhih i ispucanih bradavica, što utječe na zaštitu bradavica i omogućuje dojenje bez neugode. Certificiran je za čistoću i sigurnost, pa se zato ne mora odstranjivati prije dojenja. Nema gotovo nikakav okus ni miris i ne smeta tijekom dojenja.

Malu količinu lanolina treba istisnuti na vrhove prstiju, a zatim utrljati te navlažiti bradavice i područje oko njih.

Multi-Mam balzam​ – inačica je Multi-Mam® lanolina, koja se koristi za njegu nježnih i vrlo osjetljivih bradavica. Nije ljepljiv, lako se apsorbira u kožu bradavica pružajući maksimalnu zaštitu tijekom dojenja i apsolutno je siguran, pa ga nije potrebno odstranjivati prije dojenja.

Multi-Mam® komprese namijenjene su intenzivnoj njezi bradavica dojilja. Štiti od infekcije blokirajući mikroorganizme najčešće prisutne u tom području te pospješuje cijeljenje i regeneraciju kože. S obzirom na to da su sastojci bezopasni, uključujući i gutanje, prije dojenja gel nije potrebno uklanjati s bradavica.

Glavne prednosti Multi-Mam® kompresa su:
  • potiču prirodni proces cijeljenja oštećenih bradavica;
  • djeluju umirujuće na bolne bradavice i pružaju trenutačno olakšanje;
  • smanjuju oteklinu i štite od infekcije prirodnim putem;
  • gel je prirodnog podrijetla i posve bezopasan za dijete u slučaju gutanja;
  • jednostavno se primjenjuju.

Ako se na početku dojenja i pojave poteškoće, znajte da su one prolazne i da uz podršku obitelji, puno prakse, strpljenja i kvalitetno odabranih proizvoda za njegu bradavica sigurno možete uspjeti!

Foto: Freepik