Razvoj bebe

Razvoj bebe: 32 mjeseca

32 mjeseca, razvoj bebe

Rimovanje može biti nova najdraža aktivnost. Odaberite jednostavne pjesmice i dopustite vašem mališanu od 32 mjeseca da dovršava rečenice.

Što sada radi?

S 32 mjeseca mogao bi biti sposoban sam organizirati jednostavnu igru da mu vi ne pomažete, a postaje sve bolji i u odijevanju. Gumbi, vezice i ostali škakljivi dijelovi su još uvijek nemoguća misija.

No, dobra je stvar što sada otprilike zna kako se oblači i što bi trebao obući sukladno onome što mu vi odijevate. Možda da mu ostavite izbor pa da sam odabere koju majicu će odjenuti.

Kako komunicira?

S rasponom od 1000 riječi u rječniku brzo razvija svoje komunikacijske vještine. Sada može predvidjeti događaje i reći vam što namjerava uraditi. Razgovarat će sa svima, ne samo s vama, a razgovor mu je sada prirodniji.

Sramežljivost bi i dalje mogla biti prisutna kod stranaca, no ako je okružen poznatim ljudima pripremite se za pravu malu zvijezdu.

Kako možete pomoći?

Pohvalite ga kada učini neki napor i sa smiješkom popratite sve što učini pogrešno. Ohrabrite ga mnogim zagrljajima i poljupcima kako bi znao da je na pravom putu.

Slobodna i nestrukturirana igra je ono što bi sada mogla biti prava stvar za mališana od 32 mjeseca. Pustite ga da sam odabere s čime će se igrati, a vi im se pridružite na poziv.

Foto: Usplash