Bebe i mališani

Uši i gnjide u kosi – što svaki roditelj treba znati

Nitolic

Laboratorijska ispitivanja su dokazala 100% učinkovitost u uklanjanju uši glave uz korištenje Nitolic proizvoda.

Povratak u škole i vrtiće sa sobom donese različite radosti, ali i izazove. Definitivno jedan od izazova, jer ne volimo koristiti riječ problem, je pojava ušiju u vrtićima i školama.

I ne, ne brinite. To se događa svima! Ušljivost glave kod djece u vrtićkoj i školskoj dobi zaista je česta pojava. Javlja se i u bogatijim i siromašnijim sredinama, najčešće u obliku manjih epidemija unutar školskog ili vrtićkog kolektiva ili unutar obitelji. I da znate, svatko može dobiti uši i u pravilu nema brzog i trenutnog rješenja.

Nitolic

Dakle, jedno od troje djece u vrtiću ili školi dobit će uši i gnjide u nekom trenutku tijekom godine, znanje o tome kako se „nositi“ s njima jedna je od korisnih roditeljskih vještina. 

Nitolic – proizvodi visoke učinkovitosti

Laboratorijska ispitivanja su dokazala 100% učinkovitost u uklanjanju uši glave uz korištenje NITOLIC® je proizvoda. Čak u 95% slučajeva dovoljan je samo jedan tretman za uklanjanje ušiju!

Nitolic

Dolaze u tri varijante:

Nitolic tretman protiv ušiju za kratku kosu – koristi se za kosu koja je kratke do srednje dužine. Ima trostruko djelovanje. Pruža potpunu pokrivenost vlasišta i kose te temeljito prekriva sve razvojne faze ušiju u kosi, što za posljedicu ima njihovu imobilizaciju. Imobilizacija povećava njihovu izloženost proizvodu, a kosu čini dehidriranom. Nekontroliran i nepovratan gubitak vode vodi do njihovog ugibanja. U paketu se nalazi i češalj za uklanjanje gnjida.

Nitolic tretman protiv ušiju za dugu kosu –  kosti se kod duge kose, kako mu i samo ime govori, te ima ista svojstva kao i njegov prethodnik. Osim češlja, u paketu se nalazi i Nitolic Nit remover, emulzija koja olakšava uklanjanje gnjida pričvršćenih na kosu te Nitolic wash, dodatak za pranje rublja za uklanjanje ušiju i gnjida s tkanina.

Nitolic

Nitolic preventivni sprej protiv uši i gnjida – temelji se na fizičkom načinu djelovanja. Na površini kose se stvara zaštitni film koji zaustavlja kolonizaciju parazita i naseljavanje jaja( gnjida). Miris čajevca i metvice, štiti od infekcije ušiju i smanjuje rizik od ponovne zaraze, nalazi se u formuli koja ne ostavlja masni trag i mrlje. Koristite barem dva puta tjedno ili češće, posebno ako su u okolini vašeg djeteta otkrivene uši na glavi. Zaštita traje do prvog pranja kose.

Preventiva

Iako može biti primamljivo redovito koristiti tretmane protiv ušiju kako bi izbjegli buduće izbijanje gnjida, nemojte. Važno je redovito pregledavati kosu koristeći češalj za gnjide kako bi što ranije identificirali zarazu te pravilno tretirali dječju kosu.

Sve Nitolic proizvode možete pronaći u ljekarnama.

Više o proizvodu pronađite na linku http://www.kowlanatur.hr/hrvatski/nitolic-r-prevent.html

Tekst: promo
Foto: Pexsels, promo