Trudnoća i porođaj

Svaka trudnica prolazi kroz određene faze trudnoće – saznajte koje!

faze trudnoće

Trudnoća je magični trenutak za svaku ženu jer u sebi nosi dar života.

Trudnoća je isto tako i vrijeme odricanja, prejedanja, bolnih leđa, nadutosti, žgaravice, ali i naglih naleta nove energije, beskompromisne sreće i poleta. Sve trudnice, ako imaju urednu trudnoću, prolaze kroz iste faze trudnoće…

  1. ŠOK

Iako ste silno željeli ostati trudni, pogledali ste štapić za testiranje i ostali u potpunom šoku.

  1. PRIHVAĆANJE

Prošao je prvobitni šok i sada ste svjesni da ste trudni, pa radite daljnji plan akcije.

  1. PLAN AKCIJE

Plan akcije uključuje posjet ginekologu, organizacija života, prvi ultrazvuk, trudničke vitamine i možebitne mučnine.

  1. BOL/MUČNINA

Odjednom se suočavate s bolnom i mučnom stranom trudnoće, bilo da vas bole kukovi od širenja zdjelice, kralježnica i glava ili vam se povraća svako jutro, upoznali ste se s mračnom stranom trudnoće. Dobrodošli!

  1. PREGOVARANJE

…sa samom sobom. Ako možda još malo udahnem i legnem ući ću u te traperice. Nećete. Kupite nekoliko tajica i uživajte u trudnoći kako biste i trebali.

faze trudnoće, mama

  1. HRANJENJE

Realno najbolja trudnička faza. Ponekad ćete ostajati zadnji za stolom kako bi pojeli posljednji komad kore od pizze ili ćete ostajati budni do 2 ujutro kako bi mogli nesmetano jesti kolače.

  1. VIŠAK ENERGIJE/GNIJEŽĐENJE

Na početku posljednjeg tromjesečja bit ćete najveća i najsretnija (najdeblja) žena na svijetu koja će u jednom danu usisati stan tri puta, obrisati prašinu, oprati police u kuhinji i nekoliko puta ispeglati bebinu odjeću.

  1. BOOOOK CICE!

Poželite dobrodošlicu prijateljicama koje nikada u životu nisu izgledale tako pune i jedre!

  1. GOOGLE

Svi vam govore da je normalno što osjećate menstrualnu bol u tom periodu mjeseca kad ste inače dobivali menstruaciju, ali vi im ne vjerujete, pa googlate svaki simptom… za svaki slučaj.

  1. SPOZNAJA

To je onaj trenutak kada vam je do poroda ostalo otprilike tjedan dana, pa shvatite da bi idućeg utorka mogli držati svoju bebu u naručju.

Foto: Freepik, Pixabay