Trudnoća i porođaj

Što sam učinila nakon mjerenja nuhalnog nabora?

nifty

O testu NIFTY nisam nikad prije razmišljala dok nisam došla u situaciju koja mi je svijet okrenula naglavačke.

Naime, obavila sam mjerenje nuhalnog nabora, rutinski, bez pomisli da postoji šansa za nekim odstupanjem od normale. Uskoro je uslijedilo gorko iznenađenje – rezultati mjerenja pokazali su zadebljanje nuhalnog nabora. Mlada sam i zdrava 25 godišnjakinja i nisam to očekivala.

Slijedeći uobičajeni korak, kao i kod sličnih slučaja, je dvostruki rani probir (double test). Neizvjesnost i strah od rezultata učinili su da se dani čine kao beskonačnost. Kada sam konačno dobila rezultate ranog probira bili su niskorizični i sa šturim opisom da daljnje pretrage nisu potrebne i to me nimalo nije umirilo.

nifty

Kada si dan za danom u dvojbi, kada ti kroz glavu prolaze razni scenariji pa i oni ne toliko lijepi i kada se sve to skuplja u tebi, nažalost te dvije rečenice ne mogu te umiriti, ne mogu te više vratiti u stanje u kojem si bila prije svega ovoga…

A to je sve što sam tada željela, da mogu sve dvojbe zaboraviti, izbrisati i ostatak trudnoće provesti mirno i SIGURNO. Baš to nudi prenatalni test NIFTY, a preporučila mi ga je moja prijateljica zbog situacije u kojoj sam se našla, a radila ga je i sama u trudnoći.

Informiranje

Što sam više čitala o testu NIFTY to sam bila sigurnija da bez njega neću imati mirnu trudnoću. Naime, napravila sam „mini google doktorat“, istražila i utvrdila da je pouzdanost mjerenja nuhalnog nabora samo 75%, a u kombinaciji sa ranim probirom 85% dok je točnost testa NIFTY preko 99%.
Također mjerenje nuhalnog nabora i njegovi rezultati su u 5% slučaja lažno pozitivni, a kod testa NIFTY samo 0,05% lažno pozitivni.

nifty

Nakon dogovora sa partnerom, nije više bilo dvojbe. Odmah sam se naručila kod svojeg ginekologa i već idući dan išla na vađenje krvi. Znala sam da poziv od liječnika sa rezultatima mogu očekivati već od 6 do 10 dana nakon vađenja krvi.

Iščekivanje

Bila sam nestrpljiva i odbrojavala dane. Znala sam da ću svojem djetešcu nanijeti još više štete svojom zabrinutošću. Rezultati su stigli te pokazali nizak rizik i još važnije, otklonili svu moju sumnju.

Ništa ne vrijedi tih novaca kao mir i bezbrižnost koju mi je pružio NIFTY. Veliki plus je i činjenica da ga mogu platiti na tri rate. Da mogu neke stvari promijeniti, zasigurno bih NIFTY napravila odmah u startu i na taj način sebe i sve oko mene poštedila briga, dvojbi i stresa.

Baš zato svim budućim mamama preporučam test NIFTY jer sada i sama znam da ukoliko ću opet biti trudna, NIFTY će biti prva i jedina opcija.

Saznajte više o testu NIFTY, posjetite www.nifty-test.hr i pronađite odgovore i na neka svoja druga pitanja.

 

Foto: Nifty, Freepik
– promo prosinac 2018.-