Mama

Sretan Majčin dan – obilježite ga na najljepši način!

Majčin dan

Rođenje djeteta i početak majčinstva bez iznimke je jedan od najvećih dana u ženinu životu. Ne samo zbog postajanja majkom nego i zbog težine trenutka nakon kojega se sve mijenja. Majčin dan blagdan je koji se slavi drugu nedjelju u svibnju kako bi se odala počast majkama diljem svijeta te da bismo svi promislili – što su sve mame učinile za nas!

Majčin dan slavi ženinu ulogu majke u obitelji, pa je sasvim logično da ga mame obilježe u krugu svoje obitelji.

Evo nekoliko ideja kako možete na najljepši način obilježiti taj dan
ŠETNJA ALEJOM USPOMENA

Ako imate priliku i živite u rodnom gradu, prošećite starim kvartom te s obitelji podijelite neke od najljepših priča iz djetinjstva. Spomenite i svoju majku, i njoj je Majčin dan. Iznenadit ćete se koliko može biti emotivno takvo jednostavno putovanje.

POKRENITE NOVU TRADICIJU

Većina mama ima zabilježene sve važne prekretnice koje su njihova djeca napravila u životu. Mame kako mame, o svemu će se pobrinuti osim o sebi.

Možda je upravo ovaj Majčin dan prilika da otvorite dnevnik Maminih postignuća. U njega možete upisati sve pozitivne (i negativne) misli o majčinstvu, odnosima, ma svemu…

LJUBAV

Obljetnice i važni datumi često znaju biti protkani sjetom, i to najčešće zbog iznenadne spoznaje o prolaznosti  vremena. Kako biste izbjegli blues, zamolite svog mališana i muža da napišu pet stvari koje vole na vama. Odgovori će vas iznenaditi, ali i rastopiti!

IZVEDITE SE NA SPOJ

Ako vam netko može pričuvati djecu, Majčin dan možete obilježiti posebnim obiteljskim izletom u maniri pravog spoja – što kažete na ručak/večeru, nakon koje će uslijediti desert, pa šetnja do kućnog praga?

JEDITE SLATKO

Neka vam ovaj Majčin dan bude cheat day i priuštite sebi i obitelji najslađu i najfiniju tortu ili kolač! Zašto ne bi ispekli posebne muffine za ovaj dan ili palačinke za večeru uz neki dobar crtić?

SLUŠAJTE GLAZBU

Nekada je najbolja ideja plesom izbaciti iz sebe sve emocije – i dobre i loše! Složite posebnu glazbenu listu za svoj najrasplesaniji Majčin dan i uključite cijelu obitelj u ples i pjesmu!

SLOŽITE KUTIJU USPOMENA

Na svaki Majčin dan stići će čestitka ili ručni rad vašeg mališana iz vrtića… Možda i buket od supruga ili čokolada od vlastite mame? Složite kutiju uspomena u kojoj ćete napisati nekoliko misli o aktualnom Majčinom danu – sve što vam se vrzma po glavi i što morate skinuti s duše.

RASPLAMSAJTE STRASTI

Obiteljski život često znači i gubitak identiteta kao para. Muž i žena često u ulogama mame i tate zaboravljaju da su najprije bili par, a tek onda roditelji. Prisjetite se zašto ste se zaljubili, što vas je privuklo…

SRETAN MAJČIN DAN, DRAGE NAŠE MAME!

Foto: Freepik