Bebe i mališani

Odvikavanje od pelena nije uspjelo ovo ljeto – što sada?

odvikavanje od pelena

Da, znamo, a znaju već i ptičice na grani – ljeto je najbolje vrijeme za odvikavanje od pelena. Logično, s obzirom na odjeću, ležernost, godišnje odmore…

No, ako ste među onim roditeljima kojima odvikavanje od pelena nije uspjelo ovoga ljeta – ne očajavajte! Rješavanje pelenskog problema nije nemoguće ni u jesenskom razdoblju. A ako i ne ide ove godine… ići će već na proljeće!

Nekad odvikavanje ide gotovo bezbolno, i ne osjetite cijelu dramu kakvu ste očekivali. No, ponekad jednostavno ne ide. Tada vam dobro dođe malo – smijeha.

Donosimo vam nekoliko šaljivih savjeta na koje smo naišli na internetu i nadamo se da će i vama biti jednako zabavni!

1. Kupite knjigu o odvikavanju od pelena. Pročitajte ju, a onda spalite tu vražju stvar kada shvatite da vaše dijete ne želi napraviti ono što se od njega traži.
2. Nasmijte se, onako histerično, svakom članku koji vam kaže da je odvikavanje izvedivo u dva-tri dana! Da, naravno. Možda za nekoga, ne i za vaše dijete.
3. Nabavite sredstvo za čišćenje tepiha. Puno toga. Ili, još bolje, kupite parni čistač. Trebat će vam.
4. Kupite male čokoladice kao nagrade za nuždu obavljenu gdje treba. A onda, kad vaše dijete odbije piškiti ili kakati na kahlicu ili WC, pojedite ih vi. Zaslužujete nagradu za to što još niste poludjeli!
5. Ako imate prijatelja/prijateljicu čije je dijete sve čarobno svladalo u nekoliko dana, ne razgovarajte o tome s njim/njom. Neće razumjeti vašu borbu. A onda im potajno poželite da razumiju – sa sljedećim djetetom.
6. Vino je vaš prijatelj! Ili nešto slično što vam pričinjava jednak gušt. Trebat će vam čaša na dan (ili više).

I, najvažnije od svega – zadržite smisao za humor! Dogodit će se sve što treba, samo u njihovo vrijeme, ne vaše.

Foto: