Bebe i mališani

Najnježniji zagrljaj od prvog dana

Ergobaby, Embrace

Ergobaby je predstavio Embrace nosiljku dizajniranu posebno za novorođenčad, a dobrodošlicu ovom novom proizvodu na hrvatskom tržištu poželjeli su svi – od liječnika do roditelja.

Budući da je nošenje postalo svakodnevna aktivnost brojnih roditelja, o nošenju se često govori kroz prizmu praktičnosti ili čak pomodarstva. Ergobaby, kao vodeći svjetski brand u izradi ergonomskih nosiljki, ovaj put se odlučio predstaviti novu Embrace nosiljku u krugu onih koji su najstručniji odgovarati na sva pitanja roditelja o nošenju – pedijatara, ortopeda, fizioterapeuta i savjetnica za nošenje.

Zašto je važno nositi bebu?

Kad bi netko spomenuo nošenje djece prije samo nekoliko godina, tek mali broj roditelja znao bi o čemu je riječ. Danas s veseljem možemo reći kako je nošenje beba i djece postalo svakodnevica svih onih roditelja koji se žele ušuškati sa svojom bebom dok u isto vrijeme žele zadržati životni stil kakav su imali i prije rođenja njihovog princa ili princeze.

Nosiljka je dobra jer omogućuje da dijete i majka ili dijete i otac nakon rođenja budu blizu

Roditeljima se javljaju i brojna pitanja na koja često ne znaju odgovor poput onog pitanja hoće li razmaziti djecu ako ih nose ili smiju li ih držati na rukama ili ih treba pustiti da plaču kako bi se naučili sami smiriti. Ipak, ona najčešća se odnose na pitanja kada početi s nošenjem, kako nositi na siguran način, koji je položaj optimalan i koliko dugo mogu nositi bebu.

Pitajmamu Embrace Isprobavanje Nosiljke
Pitajmamu Embrace Nosiljka Isprobavanje
Nositi ili spustiti –  pitanje je sad

Zdravstveni djelatnici koji rade s djecom i roditeljima redovito se susreću s takvim pitanjima, a kako bi na ta pitanja mogli kompetentno odgovoriti, važno je pristupiti tematici interdisciplinarno, te uzeti u obzir rani razvoj djeteta, dobrobit kralježnice i kukova, motorički razvoj te ergonomiju za roditelje, praktičnost i njihove zahtjeve u vezi korištenja proizvoda za nošenje. Zato je Ergobaby na ovom događaju okupio stručnjake s iskustvom iz različitih područja, a koji su kompetentni odgovoriti na pitanja roditelja poput onoga koliko je važno povezivanje mame i tate s bebom te kada je idealno vrijeme za nošenje djeteta zbog položaja tijela.

Poslušajte što kažu stručnjaci:

Prof. dr. sc. Milan Stanojević, neonatolog, iz Poliklinike za dječje bolesti Dr. Sabol. naglasio je kako je “neobično važno da djeca kad god trebaju bliskost da im se ta bliskost omogući”, a nastavio je i o važnosti nosiljki u omogućavanju te bliskosti: “nosiljka je dobra jer upravo omogućuje to, da dijete i majka ili dijete i otac nakon rođenja budu blizu.”

ergobaby, nosiljka

Danas s veseljem možemo reći kako je nošenje beba i djece postalo svakodnevica svih onih roditelja koji se žele ušuškati sa svojom bebom

Panelu se pridružio i dr. Josip Vlaić specijalist ortopedije i uže specijalnosti iz dječje ortopedije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb, koji je rekao:Ako se radi o zdravom djetetu kome su kukovi ranije ultrazvučno pregledani od strane stručnjaka,  ortopeda, te ako su kukovi u redu tada nošenje u nosiljci nije štetno ako je pozicija nogica u takozvanom “M” položaju, poziciji žabice gdje su nogice raširene.

Ergobaby, nosiljka

Ergobaby Embrace

Ergobaby Embrace nosiljka meka je, nježna i udobna nosiljka za novorođenčad i najslađi je način za uspostavljanje bliskog kontakta jer priljubljuje dijete uz roditelja i pruža mu oslonac.
Bez kompliciranog omatanja ili vezivanja, Ergobaby Embrace nosiljka pruža udobnost tijekom nošenja zahvaljujući potpornom pojasu koji se kopča oko struka te mekim naramenicama koje se vežu u “X” što omogućava roditeljima i bebi da vrlo brzo pronađu zajednički ritam odmah nakon rođenja.
Može se koristiti za djecu od 3,2 do 11,3 kg te se zbog veličine može spremiti u svaku torbu za pelene Dostupna je u četiri boje, a tkanina nosiljke Embrace ima certifikat Oeko-Tex Standard 100. S nosiljkom Ergobaby Embrace dobiva se desetogodišnje jamstvo ErgoPromise.

Foto: Promo

Pitajmamu Embrace Isprobavanje Nosiljke
Pitajmamu Embrace Nosiljka Isprobavanje