Mama

Mame su super! Mali koraci za veliko samopouzdanje

Samopouzdanje

Možda niste očekivale da će samopouzdanje toliko pasti jednom kada na svijet stigne vaše maleno klupko sreće!

Činjenica da se morate potpuno predati toj malenoj osobi koja barem na početku upravlja vašim životom, može poljuljati samopouzdanje. Za većinu nas majčinstvo je nešto što nas prebaci u neki novi svijet, u situacije u kojima se do tada nismo našle. Rezultat?

Osjećamo se kao da gubimo tlo pod nogama, izgubljene smo, pitamo se gdje je točno to samopouzdanje koje smo nekoć imale.

Pratite svoj ciklus

Hormoni djeluju na puno toga, pa tako i na naše samopouzdanje. Tijekom ovulacije žene se osjećaju bolje, no raspoloženje naglo pada što se više približava mjesečnica. Iskoristite aplikaciju za praćenje mjesečnice koje u sebi često nude i opciju praćenja raspoloženja, te pokušajte tako preduhitriti “crni oblak”.

Fake it till you make it

Ako se pretvarate da ste puni samopouzdanja, to može učiniti čuda za vaš stvarni osjećaj. Pomislite na neku frendicu ili mamu, ženu kojoj se divite i razmislite koje osobine ta osoba ima, koje bi i vi željeli. Nije stvar u tome da vi niste dovoljno dobri, jer jeste, nego možda postoje neke osobine koje ne prepoznajete u sebi, a htjeli biste imati. 

Razmislite o ljudima u svojem životu

Kad postanete mama, sasvim je prirodno da to malo uzdrma vaš krug prijateljica. Sada je pravo vrijeme da razmislite o ljudima u svojem životu. Tko siše vašu energiju, a tko vam je daje?

Čuvajte se društvenih mreža

Kad su vam društvene mreže prozor u svijet i osobni i poslovni, tada se osjećamo moćno i uključeno. No, kada Instagram postane sredstvo za uništavanje samopouzdanja, tada imamo problem. Dakle kada idući put poželite skrolati, zapitajte se činite li to automatski ili sa nekom svrhom. 

Pronađite inspiraciju u ovim snažnim i uspješnim mamama:

Foto: Freepik