Mama

Antonija Bračulj: Djeca su moja tvornica sreće

Antonija Bračulj

Prošlo je šest godina otkako je Antonija Bračulj ponijela titulu Miss Hrvatske. Danas uz posao u obiteljskoj tvrtki radi i kao model.

Kako je sama rekla, titula joj je potpuno promijenila život. A život su joj promijenile i kćerkica Lena, koja je s mamom 2018. godine krasila našu naslovnicu, i kćerkica Eva. Bilo je sasvim logično da i malenoj Evi priuštimo ovakvu uspomenu i provjerimo kako se snalazi u maminim vodama, pred kamerom. Evu nismo zamarali pitanjima, ali smo s mamom Antonijom popričali o svemu pomalo…

Mama ste dviju djevojčica, obje još uvijek mlađe od četiri godine. Je li kod vas u kući neprestano živo i glasno? Koje je najglasnije doba dana?

Kod nas u kući je uvijek veselo tijekom cijelog dana. Često se zapitam kako to preživljavaju naši susjedi. Nedavno su počele i prve svađe tako da vriske ne nedostaje. Jedini mirni trenutci u danu su kada moje djevojčice spavaju.

Antonija Bračulj
Foto: Mama&Beba
Kakve su Lena i Eva? Jesu li slične ili su, kako se kaže, nebo i Zemlja?

Lena i Eva se uvelike razlikuju. Lena je jako senzibilna te traži puno pažnje, obožava pjevati, plesati, nestrpljiva je, brzo se naljuti i jaaako voli šefovati, tako da se već sada zna tko je glava kuće. Eva je puno mirnija, teško ju nešto može izbaciti iz takta. Vrlo je kreativna, najviše od svega i svih obožava svoju stariju seku, koja joj je uzor.

Antonija Bračulj
Foto: Mama&Beba
Majčinstvo samo po sebi je neopisivo. Ali što biste izdvojili kao nešto što Vas posebno oduševljava i ispunjava u majčinstvu?

Posebno sam ispunjena kada vidim kako se moj trud i uloženo vrijeme vraća. Moje cure izrastaju u prave male ljude. Oduševljena sam s cijelim ovim putovanjem koje se zove majčinstvo. One su moja tvornica sreće.

No, sigurno je bilo teških trenutaka… Što zasad pamtite kao najteže razdoblje ili najteži trenutak u ove četiri godine?

U ove četiri godine najteže mi je bilo kada bi se razboljele. S Evom smo proveli tjedan dana u bolnici. Razvila je teži oblik vodenih kozica, uz koje je dobila sekundarnu bakterijsku infekciju. Bila je jako loše, nismo znali kakav će biti ishod. Taj se tjedan za mene činio kao vječnost. Srećom, to je sada iza nas.

Antonija Bračulj
Foto: Mama&Beba
Vi nemate određeno radno vrijeme, ali ponekad putujete. Tko tada ostaje s curkama? Tko najčešće uskače i pomaže Vam?

S obzirom na to da moji roditelji žive u Zagrebu, imam tu sreću da mi mama svakodnevno pomaže. Nevezano za moje poslovne obveze, mama je svaki dan s nama. Svekar i svekrva žive u Puli, ali uskaču kada god zatreba. Stvarno sam blagoslovljena što imam pomoć sa svih strana. Od samoga početka su prisutni i cure ih obožavaju.

Razgovarala: Nataša Krstičević
Foto: Mama&Beba/Jasmina Cviljak

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (kolovoz 2020.)

novi broj, Antonija Bračulj