Bebe i mališani

Jesenske aktivnosti za vas i vaše dijete!

jesenske aktivnosti

Jesen možda nije vaše najdraže doba, ali ne možete poreći da je jednostavno sjajna! Niže temperature, šareno lišće i svježi zrak samo su neki od brojnih razloga koji čine ovo godišnje doba super ugodnim.

Jesen je također sjajno vrijeme za obiteljske jesenske aktivnosti i nema razloga zašto se i vaša najmlađa beba ne bi uključila u zabavu!

Donosimo vam osam prijedloga za tematske jesenske aktivnosti za vas i vaše dijete. Koja od njih vas najviše veseli?

1. Posjetite štand s bundevama s cijelom obitelji
Tržnice su pune prekrasnih štandova s bundevama raznih boja i oblika. Svakako ponesite fotoaparat kako bi vaše mališane slikali s bundevama, onim malenima ali i velikima poput njih samih.

2. Organizirajte jesensku gozbu
Pripremite tematski jesenski ručak s hranom za bebe i mališane – umak od jabuka, kruh od bundeve, pečeno povrće, juhe

3. Organizirajte izlet u voćnjak s jabukama
Uživajte u prekrasnom danu na otvorenom u voćnjaku s jabukama. To je klasična obiteljska aktivnost koja će se svidjeti cijeloj obitelji, a možete i ubrati koju jabučicu!

4. Otiđite na utakmicu!
Ako netko od vaših starijih mališana trenira neki sport, povedite cijelu obitelj na utakmicu ili natjecanje kao navijače. Bebu obucite u boje tima za kojeg navijate kako bi plijenila svima pažnju, barem dok ne bude gol ili koš.

5. Napravite kolaž lišća
Ovo je jako zabavna aktivnost za vas i dijete. Prošećite za jednog vedrog jesenskog dana i skupite lišće različitih oblika, boja i veličina. Uz malu pomoć, vaše će dijete uživati u izradi kolaža za djeda i baku.

6. Skoknite do knjižnice
Posjetite knjižnicu i nađite dječje slikovnice koje govore o promjeni godišnjih doba.

7. Napravite otiske od povrća
Napravite žigove i otiske koristeći ciklu, tikvu, jabuku ili bilo koje druge jesenske plodove. Neka vaše dijete stvori remek djelo dok crta prstićima.

8. Priredite ‘Jesensko okupljanje’
Zašto se ne bi podružili s drugim mamama, tatama i djecom te organizirali zabavnu igraonicu za najmlađe. Neka jesen bude tema druženja pa isplanirajte aktivnosti vezane za ovo predivno vrijeme u godini.

Foto: Pixabay