Mama

Jelena Perić: Za Tea mi ništa nije teško učiniti

Jelena Perić

Kada je započela objavljivati postove na svom Instagram profilu, Jelena Perić nije mogla ni zamisliti kako će sve to izgledati danas.

Ideja je bila profil posvećen tajnama šminkanja i prezentaciji njezina rada. No, u pravo vrijeme pravi joj je medij – video na Instagramu – donio vrtoglav rast popularnosti i pregršt pratitelja. Danas se s pravom može reći da je beauty-influencerica jer njezin profil i uratke na njemu prati više od milijun pratitelja. No, sama ta činjenica nama, naravno, ne bi bila dovoljan povod da je ugostimo na naslovnici Mame&Bebe. Beba koja ne smije nedostajati u toj priči svakako je mali neodoljivi Teo, koji je na svijet stigao prije skoro godinu dana. Iako je i Teo rado viđen gost na maminu profilu, Jelena je ostala vjerna svom poslu koji ju je proslavio.

Prije tek malo manje od godinu dana u Vaš ionako užurban život stigao je Teo. Kako ste svoj posao bez klasičnog radnog vremena prilagodili maloj bebi? Je li bilo teško?

Svakoj novopečenoj mami svakako je sve to izazovno! A s obzirom na to da je moj posao specifičan, nisam imala tu “sreću” da si mogu priuštiti rodiljni dopust od godinu dana i u to vrijeme posvetiti se samo brizi za bebu. Počela sam raditi već tjedan dana nakon povratka iz rodilišta i od tada svaki novi dan iziskuje nove prilagodbe. Ali dobro funkcioniramo!

Jelena Perić
Foto: Mama&Beba
Teo je rođen mjesec dana ranije, zbog problema koji su Vas „smjestili“ u bolnicu čak mjesec dana prije toga. Po čemu ćete najviše pamtiti razdoblje provedeno u bolnici? Jeste li se bojali za bebu?

Iskreno, naravno da mislima prođu razni scenariji jer nijedna trudnica ne očekuje da će joj porođaj krenuti mjesec dana ranije. Svaka se trudnica nada da do toga neće doći jer je svaki takav porođaj rizičan za bebu. Ne mogu reći da mi je to razdoblje bilo super zato što sam posljednje dane s bebom u trbuhu provodila u bolničkom krevetu, a ne doma kako sam zamislila.

Možda je to najobičniji klišej, ali ljubav prema djetetu posebna je ljubav koju upoznaš tek kada postaneš roditelj
Kad se pripremate za snimanje videa i dok snimate, tko je obično uz Tea? Jeste li pokušali snimiti video dok ste sami s Teom?

Najčešće Teo ode u šetnju s tatom, pa imam dovoljno vremena i mira pripremiti se i sve odraditi. No, ima i situacija kada smo sami nas dvoje, a ja moram nešto snimiti. Tada ga stavim na spavanje i nadam se da će spavati što duže.

Teo Vam je zasigurno promijenio ritam posla. Kako izgleda Vaš radni dan?

Naravno, otkad je stigao Teo, sve se prilagođava njemu, tako i posao. Prilagođavam se i ja, pa radim kad uhvatim vremena, a to je kao što sam već spomenula, najčešće kada spava ili kada ga netko može pričuvati.

Jelena Perić
Foto: Mama&Beba
Ispričajte nam kakav je Teo! Je li jedno od one mirne djece koju i ne primjećujete ili je od one živahnije djece i ne da Vam mira?

Teo je od početka mirna beba s kojom nema puno posla. Jako lijepo spava, jede sve što mu se ponudi i stvarno nije zahtjevan. Naravno, sad se sve to polako mijenja, pa iz dana u dan počinje pokazivati svoju razigranu osobnost. Upravo zbog toga više nemam viška vremena kao što sam imala donedavno.

Koji Vam je dio majčinstva posebno prirastao srcu? Drugim riječima, što Vam je apsolutno najdraže raditi s Teom?

Volim naše svakodnevne male rituale i doslovno svaku sekundu provedenu s njim. Možda je to najobičniji klišej, ali ljubav prema djetetu posebna je ljubav koju upoznaš tek kada postaneš roditelj. I od tada ti ništa više nije teško.

Počela sam raditi već tjedan dana nakon povratka iz rodilišta i od tada svaki novi dan iziskuje nove prilagodbe. Ali dobro funkcioniramo!
Jeste li ikada razmišljali o životu izvan Hrvatske? Uz Vaš posao mjesto ne ograničava. Postoji li neki grad u kojemu biste voljeli da Teo odrasta?

Da mi je netko to pitanje postavio prije nekoliko godina, bez razmišljanja bih odmah rekla ‒ London! London mi je oduvijek najdraži grad i svaki put kad ga posjetim, napunim baterije. Trenutačno se ne vidim izvan granica Lijepe naše, ali neću odbaciti tu mogućnosti. Tko zna što nam nosi budućnost.

Kad smo već kod Teova odrastanja, što Vam je najvažnije za njega? Naravno, svi želimo da nam djeca budu sretna, ali odmah nakon toga, u čemu ćete ustrajati?

Stvarno i iskreno, jedino mi je važno da Teo bude zdrav i sretan. A ja ću napraviti sve i potruditi se da mu to i omogućim.

Razgovarala: Nataša Krstičević
Foto: Mama&Beba/Jasmina Cviljak
Šminka i frizura: Jelena Perić

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (siječanj 2021.)

Mama&Beba