Bebe i mališani

Ideje za igranje loptom koje će dijete obožavati!

igranje loptom

Od kotrljanja do bacanja i šutanja, igranje loptom uvijek je jako zabavno – a usput se i jako puno nauči.

Kako su igračke iz dana u dan sve više tehnološki napredne, a samim time i skuplje, osvježavajuće je vidjeti kako nešto tako jednostavno kao lopta  još uvijek može djeci pružiti toliko zadovoljstva. Igranje loptom je uvijek zabavno i što je najvažnije – vrlo zdravo!

SENZORNA MASAŽA

Korištenje lopti kako biste svojemu djetetu priuštili senzornu masažu fantastična je aktivnost za međusobno povezivanje. A što je najbolje, možete ju prakticirati od samog rođenja. Izaberite loptice različitih tekstura i nježno ih kotrljajte po djetetovu tijelu kada je ono budno i mirno. Ova stimulacija pomoći će vašem mališanu razviti osjećaj za dodir te svjesnost o tijelu, ali i o prostoru koji ga okružuje.

POGODI ZID

Sjednite pokraj djeteta i pokušajte mu dodati loptu tako da ju bacite u zid i ona se odbije od njega. Da trebat će malo vještine za igranje loptom na ovaj način!

Gledajući i oponašajući prvo vi radite dijete  će vrlo brzo naučiti gdje treba ciljati kako bi se lopta odbila.

IGRE ZA USPUT

Odigrajte na brzinu jedno igranje loptom kada ste vani. Za svaki dan u torbi će vam dobro doći ispuhani balon kojeg ćete napuhati i krenuti u igru s mališanom. Balon možete loviti, hvatati, bacati u zrak…

OSTAVITE TRAG

Dajte mališanu priliku da izvježba svoje vještine valjanja loptica, ali i kreativnosti kroz jednostavnu igru.

Stavite na pod različite boje na plastične tanjure i veliki komad papira. Potaknite mališana da svoje loptice za igru umoči u boju i koristi umjesto kista. Bit će malo neuredno, ali zabava je zagarantirana.

PECAJTE

Pomognite mališanu oko koordinacije ruke i oka tako što ćete veću i dublju posudu napuniti vodom te u nju staviti puno malih i laganih loptica. One za stolni tenis će biti super! Neka ih mališan pokuša izvaditi ručicama ili mu dajte sito da ih pokuša upecati!

BOJA BOJI

Pomozite mališanu izbrusiti fine motoričke vještine dok uči nešto novo. Na primjer, razvrstavati loptice prema boji!

RUŠENJE

Kombinirajte ljubav prema rušenju i lopticama tako što ćete postaviti prazne plastične boce kao čunjeve, a mališan će ih rušiti lopticama. Poput kuglanja!

Foto: Freepik