Obitelj

Proljetne pripreme! Pazite na kacige, kočnice, koljena…

proljetne pripreme

Stiglo nam je proljeće što znači da ćemo daleko više vremena provoditi vani, u prirodi, na biciklima i romobilima, u igri loptom… Vrijeme je da odradite i proljetne pripreme…

To pak znači da moramo napraviti neke predradnje kako bi bili sigurni da će boravak naših mališana u prirodi biti siguran! I bez incidenata… Proljetne pripreme uključuju sve za zabavan i siguran boravak na svježem zraku!

PROVJERITE KACIGU

Prije nego izvadite bicikli iz garaže provjerite stanje vaših kaciga. Obratite pozornost na stanje plastike, okvir, moguća puknuća, te na stanje kopča.  Proljetne pripreme uključuju i provjeru guma i kočnica…

PAZITE NA KRPELJE

Krpelji su prave male napasti koje će vrlo brzo od ugodnog planinarenja napraviti potencijalno veliki problem. Kada idete u prirodu nosite duge, ali prozračne hlače i visoke čarape. Ako imate mogućnost klincima nabavite više cipele i uvijek pazite da im je majica u hlačama dok sjede na podu. 

KORISTITE SPF FAKTOR

Iako sunce još uvijek nije jako kao u ljeto ipak koristite nešto blaži SPF faktor. Sunce iza oblačića može biti varljivo i vrlo brzo zacrveniti kožu! Proljetne pripreme uistinu jesu pripreme kože za ljeto i sve toplije vrijeme.

UVIJEK IMAJTE VODU

S obzirom na to da će se svi klinci iz kvarta skupiti na igralištu i loptati do mraka, obavezno spakirajte bocu vodu. Uvijek je možete dotočiti u obližnjem kafiću, a bit ćete sigurni da vam klinci nisu žedni!

ISTRAŽITE

Na Medvednici je, primjerice, tijekom sezone proljeće – ljeto aktualna mišja groznica. Istražite mjesto na kojem ćete boraviti, pripremite se i ono najvažnije – uživajte. 

MISLITE NA OZLJEDE

Iako ih niti jedan roditelj ne iščekuje, ozljede se ipak događaju. Zato prije izlaska van ponesite torbicu za prvu pomoć u koju ćete staviti: 

  • flastere
  • dezinfekcijsko sredstvo
  • sredstvo za rane 
  • sterilnu gazu

Foto: Freepik