Mama

Ana Zibar: Mi smo jedna vesela i glasna obitelj

Ana Zobar, foto Zibar

Priznat ćete, sve donedavno niste ni znali što znači biti influencer, a sad je to sasvim uobičajeno navesti pokraj nečijeg imena. E, pa mi smo jednu takvu mamu, influencericu, odlučili istaknuti na našoj naslovnici. I moramo vam reći, jako smo se dobro zabavili uz obitelj Zibar! Mama Ana vodila je glavnu riječ tijekom fotkanja, tata Bojan bio je majstor od kamere, a malci Bruno i Vito odradili su sve sasvim profesionalno!

Čast nam je ugostiti vas, prvu blogericu na našoj naslovnici i na stranicama našeg časopisa! Recite nam odmah – kakav je život mame influencerice, blogerice, youtuberice, a i povremene suradnice časopisa Mama&Beba?

I meni je velika čast što ste me ugostili i što sam prva mama blogerica na naslovnici omiljenog časopisa za mame. Uf, živim život sto na sat! Jurim od jutra do mraka, ali toliko volim to što radim da nemam onaj osjećaj nezadovoljstva što se obavljanja posla tiče. Živim ono što radim i uživam u tome.

Ana Zibar
Foto: Bojan Zibar
Je li takav život zabavan, lak i bezbrižan kako se ponekad čini?

Zabavan je, ali lak i bezbrižan nikako nije. Pa, koliko ste mi samo titula sami naveli. Što mislite kako je to sve obaviti u jednom danu? A svaki dan imam posla sa svakom od spomenutih funkcija. 🙂

Predstavite se našim čitateljicama, predstavite nam svoju obitelj.

Mi smo mala obitelj Zibar, koja broji četiri člana. Krenimo od najmlađeg modela, ovoga s vaše naslovnice: zove se Bruno, ima tri godine i jedan je od najomiljenih likova mog YouTube kanala Ženski Svijet. Sljedeći nam je po redu Vito, naš veliki dječak koji svoj dio publike osvaja dobrotom i iskrenošću, on je naš mali anđeo. Tata, Bojan Zibar, poznatiji kao Foto Zibar, naš je vanjski suradnik (hahaha) jer, kao što nas i sada fotka za Mamu&Bebu, tako je stalno u nekom fotkanju, pa nije uvijek prisutan. I moja malenkost, ja sam mama koja je na rodiljnom ostala bez posla, i to oba puta, pa sam tako, ukratko, odlučila svoj životni put okrenuti u drugom smjeru. I evo me sada sam tu gdje jesam.

Vaši su postovi na blogu čitani, vaši videouradci na Youtube kanalu izrazito gledani, na Instagramu imate pregršt pratitelja… U čemu je tajna?

U iskrenom trudu i ljubavi prema onome što radim. Već se punih pet godina 101% dajem u sve to, a mislim da su onda takvi rezultati logičan slijed.

Ana Zibar, mama i beba
Foto: Bojan Zibar
Vaši sinovi, Vito i Bruno, uz Vas su najveće zvijezde Vaših kanala. Kako oni gledaju na često poziranje pred kamerama? Vole li to? Dogodi li se da im se baš nikako ne da u nekom trenutku napraviti baš ono što ste Vi poželjeli?

Ma, moji sinovi jesu najveće zvijede, ali toga nisu ni svjesni. 🙂 Oni kameru uopće ne doživljavaju i ako im slučajno u nekom trenutku ide na živce ili se ne bi snimali, itekako mi to pokažu! Kameru u većini slučajeva vole, ali samo ako je tematika povezana s nečim što se njima sviđa. Ako ja poželim neku temu, koja njima nije baš legla, mogu odmah odustati od snimanja.

Maleni je Bruno pred kamerama od prvoga dana! Naime, snimili ste porođaj, odnosno kako izgledaju trenutci pred porođajem i trenutci neposredno nakon porođaja. Kakav je bio osjećaj u tim poprilično osjetljivim trenutcima biti pod povećalom kamere? ☺

Tako je, prvi smo u Hrvatskoj snimili porođaj, a snimka sad ima već preko milijun pregleda. Porođaj sam odlučila snimati zato što sam htjela pomoći svim budućim majkama, kako bi znale što ih čeka, kako izgleda rađaonica, kako sve to poslije izgleda, itd. Imali smo velike planove oko te snimke, dogovorili smo sve s bolnicom, ali nas je Bruno zeznuo. J Od početka nam je pokazao da je on gazda, pa nas je iznenadio i rodio se tri tjedna prije, tako da smo u rađaonicu ušli nespremni i sve snimali mobitelom, u hodu, zbog čega nisam zadovoljna snimkom koja nije onakva kakva je trebala biti, ali budući da se ponoviti ne može, objavila sam je takvu kakva jest. A što se osjećaja tiče, osobno mobitel nisam ni doživljavala, a porođaj je trajao samo dva i pol sata, tako da se nismo pošteno ni okrenuli, a Bruno mi je već bio u naručju.

Ana Zibar
Foto: Bojan Zibar
Kako izgleda dan mame blogerice?

Svakako! Svaki je dan priča za sebe. Jedan dan pišem, drugi dan snimam, treći dan montiram, četvrti dan samo hodam po sastancima, peti dan sve u jednom. Nijedan dan nije isti i svaki nosi nešto novo, a kako je posao kojim se bavim kreativan, zapravo nemam ni radno vrijeme ni radne dane. Ponekad radim cijeli dan, ponekad noću, katkad i vikendom, nema pravila. Osim za sebe, radim i za neke druge firme pomažući im oko vođenja marketinga, nekima vodim društvene mreže, tako da sam stvarno posvuda, pa nerijetko imam i premalo vremena za ovo što ja radim, da i ne stignem napraviti sve što bih htjela.

Kako biste opisali svoju obitelj? Što najviše volite kod svoje obitelji?

Mi smo jedna vesela i glasna obitelj, volimo se najviše na svijetu i posvađamo 100 puta u danu. Vrlo smo iskreni jedni prema drugima, tako da su ponekad svađe neizbježne, ali kako se posvađamo, tako se za pet minuta i pomirimo. Najviše volim upravo tu iskrenost među nama i ljubav, koja je golema.

Razgovarala: Nataša Krstičević, Foto: Bojan Zibar
Šminka: JK Style Hair Studio

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (travanj 2019.)

Ana Zibar, mama i beba