Bebe i mališani

Ah, to proljetno čišćenje…

Prva opcija je prepustiti čišćenje suprugu, dok vi šećete parkom. Nemoguće? Dobro, idemo dalje. Ipak ćete to morati učiniti sami u društvu mališana? Što je, tu je! Možda vam mogu pomoći naši savjeti…

Uključite dijete
Ako djetetu date vlažnu krpu, osjećat će se korisno! Dok vas u stopu prati uokolo čisteći po uzoru na vas, gegajući se uz vaš ormar kako bi dohvatio policu s prašinom, znat ćete u svakom trenutku gdje je i što radi. Pobrinite se samo da mu na dohvatu ne bude nešto čime se može ozlijediti, ali na to ste ionako već navikli.

Pretvorite to u igru!
Vi ste zečevi koji čiste svoju jazbinu, ili krtice koje čiste svoj krtičnjak, ili ovčice koje čiste svoju štalicu, ili… Što god vam padne na pamet! Malom će gegavcu to zasigurno biti urnebesno zabavno, a proradit će i mašta. Umjesto da osjećate pritisak zbog toga što „radite po kući“, ovako ćete ujedno provesti kvalitetno vrijeme s mališanom.

Na rate
Rasporedite krpice za brisanje prašine na nekoliko mjesta u kući, pa kad imate nekoliko slobodnih minuta, dohvatite neku od njih i prebrišite sve što vam je nadohvat ruci. Inače, čak i ako imate više nego dovoljno vremena za čišćenje, nemojte pretjerivati – izlažući se bakterijama, vaše dijete jača svoj imunosni sustav.

Sve u jednom
Kad kupujete sredstva za čišćenje, potražite ona provjerena, s kojima ćete jednostavno i brzo obaviti posao „iz prve“. Često su dobar izbor sredstva koja su 2u1 ili čak 3u1, s kojima ćete si skratiti dvostruki ili trostruki posao.