Razvoj bebe

Razvoj bebe: 33 mjeseca

33 mjeseca, razvoj bebe

Zubi su vrlo bitni za cjelokupno zdravlje, pa je vrijeme da od pranja zuba napravite igru, mjerite vrijeme i pjevate pjesmice. Pjevanje i rimovanje važni su za razvoj govora, pa smišljajte i dalje nove pjesmice!

Što sada radi?

S 33 mjeseca naučio je ići na kahlicu i možda je već sposoban sam obaviti nuždu, da ga vi ne podsjećate na to. Vjerojatno će tijekom dana imati suhe gaćice.

Brojanje bi mogla biti nova omiljena aktivnost, pogotovo ako se u nju uključe razne igračke ili pak svi ukućani. Sve prebrojite, pa pokušajte prstima, pa unatrag.

Kako komunicira?

Može odgovarati na pitanja i slijediti upute kada ga zamolite da nešto učini. Još se uvijek može pojaviti poneki ispad bijesa i odbijanje da nešto učini, premda rijetko.

Sramežljivost je i dalje prisutna i nije neobična. Sram također, pogotovo ako učine nešto krivo.

Kako možete pomoći?

Sjetite se dijeliti više pohvala nego kritika i pokažite mu da i vi možete pogriješiti, govoreći „bedasta mama“ kada vam nešto ispadne ili nešto krivo napravite.

Nikada od klinaca nemojte skrivati svoje pogreške, već je vrijeme da se na njima počne učiti. Makar će u početku biti više smijeha nego pouka.

Foto: Unsplash