Trudnoća i porođaj

Saznaj više o zdravlju bebe dok je još u trbuhu!

nifty, laboratorij u zagrebu

Uzorci Nifty testa od sada se analiziraju u Zagrebu.

Svaka se buduća mama u trudnoći susreće s prenatalnim testovima pomoću kojih se utvrđuje postoji li rizik za bolesti djeteta. Najčešće se tu govori o ultrazvučnom testu pomoću kojeg se mjeri nuhalni nabor, double test i neki drugi laboratorijski testovi.

Međutim danas se sve više žena odlučuje za najpouzdaniji i najkompletniji test probira Nifty. Najsigurnija neinvazivna metoda pomoću koje se sa 99% točnošću već od 10. tjedna trudnoće može saznati postoji li rizik od genetskih nepravilnosti u ploda.

» Aminocenteza – da ili ne?

Postupak obuhvaća složenu analizu krvi buduće majke (u majčinoj krvi cirkulira DNK ploda), gdje se koristi najmodernija tehnologija koja do sada u jugozapadnoj Europi nije bila dostupna.

KOLIKO ZNAČI BLIZINA LABORATORIJA?

Ove godine je u Zagrebu otvoren visoko tehnološki opremljen laboratorij, koji predstavlja ogroman napredak na području genske tehnologije i osigurava nam dostupnost visokotehnoloških usluga i analizu prenatalnih Nifty testova u našoj regiji.

Za buduće majke to je sigurno od velikog značaja, jer blizina laboratorija također znači i kraće vrijeme čekanja na rezultate. Oni su dostupni već unutar 6-8 dana od uzimanja uzorka krvi trudnice!

» Kako izgleda postupak testitanja testom NIFTY?

Nifty test omogućuje budućim roditeljima da saznaju više o zdravlju svojega djeteta, dok je dijete još u trbuhu, tako se mirno mogu spremati na rođenje svojega novoga člana.

ŠTO AKO POSTOJE KROMOSOMSKE NEPRAVILNOSTI?

U slučaju utvrđene kromosomske nepravilnosti Nifty test omogućuje da se budući roditelji fizički i psihički pripreme na život koji slijedi i istraže mogućnosti terapije koje nudi moderna medicina. Na taj način mogu planirati svoju budućnost i u novonastaloj situaciji dobiti najviše u smislu pronalaženja prikladne terapije za pomoć djetetu još za vrijeme trudnoće.

» Nuhalni nabor – u kojem se tjednu trudnoće mjeri?

Nifty test je neinvazivni test, to znači da nema ulaska u tijelo trudnice i jedna je od najsigurnijih metoda određivanja genetskih nepravilnosti ploda, bez rizika od pobačaja ili drugih neugodnosti za vrijeme trudnoće. Nifty test je napravilo više od 3 000 000 trudnica diljem svijeta!

Više informacija o NIFTY testu pročitajte na www.nifty-test.hr

Foto: Shutterstock