Bebe i mališani

Regresija spavanja bebe: Imam godinu dana i znam hodati!

Regresija spavanje bebe

Regresija spavanja bebe najčešće se događa u trenutku velikih životnih prekretnica, a ključ za rješenje problema je prepoznati koje su to prekretnice i kako se nositi s njima.

U dobi od jedne godine mališani najčešće prohodaju, što zna izazvati poteškoće prilikom odlaska na spavanje. I opet se javlja regresija spavanja bebe.

Također, često se događa da se bebe u toj dobi probude vrlo nemirne i teško odlaze natrag na spavanje. Osim što u tom slučaju morate osigurati krevetić  da mališan ne padne i ne ozlijedi se. Nije loša ideja obložiti ogradicu kreveta nekim mekanim materijalom da ne udara glavicom.

Iskoristite hodanje u svoju korist

Tijekom dana, pak, iskoristite svjež zrak i novu vještinu hodanja i izmorite dijete. Mališani koji su umorni, ali ne premoreni, najčešće spavaju k´o bebe.

S godinu dana dijete će naučiti i ponešto o uzročno–posljedičnim vezama, odnosno kako će mama i tata reagirati ako ja ne želim ići na spavanje ili ako bacim dudu na pod.

Iako je svladavanje uzročno-posljedičnih veza vrlo naporna faza roditeljstva, ne dajte da vas dokrajči. Ostanite mirni i staloženi jer će mališan prema vama modelirati svoje ponašanje!

I to će proći

Dobra je vijest da su najgore faze iza vas! Iduća će na red doći sa 18 mjeseci kada započinje pričajuća regresija spavanja bebe. Ako je mališan aktivan možda da regresija spavanja bebe neće proći tako loše.

U svakom slučaju, kada i to prođe, nema više regresija sna – samo poneko buđenje.

Foto: Freepik

Čitajte još o spavanju beba: