Bebe i mališani

Prvo šišanje bebe – neka bude bez stresa!

prvo šišanje

Kratki vodič za prvo šišanje vaše bebe, i to bez stresa!

Biti u nepoznatoj prostoriji, sa strancem koji mu prilazi sa škarama u rukama završit će jedino suzama ako za to ne bude pripreme, stoga mališanu objasnite kako izgleda cijeli proces šišanja i prije nego što odete do salona.

Neka vaše dijete vidi vas na šišanju. Pogledajte zajedno neke časopise ili knjige o frizerima ili se igrajte frizera kod kuće (ali bez pravih škara). Ako mu objasnite koncept – taj veliki dan proći će lagodnije i neće biti toliko obeshrabrujući.

Prvo šišanje bebe bez stresa

Frizeri koji su tijekom godina karijere imali puno dobrih i loših iskustava slažu se da je priprema ključ za prvo šišanje bez stresa. Ovdje ćete pronaći pet savjeta kako da prvi posjet frizeru prođe prekrasno za vaše najmlađe.

Istražite

Izaberite dobar salon s iskusnim frizerom. Pitajte druge roditelje kako oni dolaze do informacija o dobrim frizerima za djecu u vašem području.

Pogodite pravo vrijeme

Vrijeme u danu jako je važno za prvo šišanje.

Ako je dijete umorno ili gladno, to će iskustvo biti stresno i za njega i za sve uključene. Najbolje vrijeme je ujutro oko 10 sati kada je mališan u najboljem izdanju.

Pretvorite to u pozitivno iskustvo

Važno je da se vaš mališan bude voljan vratiti na šišanje, stoga se potrudite da bude zabavno. Ponesite njegovu najdražu igračku ili tješilicu da bude sigurniji. Mališani će možda htjeti sami ponijeti najdražu igračku ili knjigu da ju pokažu frizeru – to će ih ohrabriti da se otvore i upoznaju osobu koja će ih šišati. Prvo je iskustvo najvažnije. Važno je zbog toga da priviknete dijete na okruženje salona. Čak i ako se radi samo o malom skraćivanju, iskustvo je puno važnije od samog šišanja.

Budite realni

Ako vaše dijete ima puno energije i nije baš vješto u dugom sjedenju na jednom mjestu, onda se otkačena frizura kakvu imaju sva djeca poznatih neće dogoditi. Umjesto toga ciljajte na jednostavan stil dok malo ne poraste i ne postane bolji u dužem sjedenju.

Rutina je ključ

Važno je pokušati se držati istog frizera budući da će to pomoći da se izgradi povjerenje i prisnost. Ako redovito odlazite na šišanje k istom frizeru, vaše će maleno s vremenom zavoljeti odlaske frizeru jednako kao i vi!

Zapamtite da trebate imate strpljenja s djetetom. Šišanje je nužno i, iako će možda u početku biti koja suza, ako pratite ove korake i učinite to iskustvo što zabavnijim, vaš će se mališan htjeti vratiti u salon, opet i opet i opet…

 

Foto: Freepik