Bebe i mališani

Na vjenčanje s djecom? Može, zašto ne!

vjenčanje s djecin

Vjenčanje je sretan događaja na kojem se tulumom do jutra slavi ljubav.

No, za roditelje to je logistička noćna mora pogotovo ako je u pitanju malo dijete. To ne mora biti tako! Vjenčanje s djecom može biti dobra zabava i za vas i za vaše mališane, a i svadbe također!

Osim što, naravno, morate ponijeti pelene, bočice, krpice za brisanje, vlažne maramice, barem tri seta odjeće za promijeniti, morate ponijeti i puno strpljenja i živaca, te logistiku kako biste se uspjeli i – zabaviti.

Ako se radi o bebi, ne bi bilo loše ponijeti kolica u kojima će poslije zaspati. Kao i dekicu ili jastučić da joj osigurate maksimalnu udobnost. Također, ako je u pitanju vjenčanje u crkvi beba u kolicima može mirno spavati, a kad počne pjevanje, hitro možete šmugnuti van.

Ponesite ravne cipele. Hodanje u štiklama samo je po sebi umarajuće, a još je teže kad na rukama nosite najmanje pet kilograma. Stara narodna mudrost kaže da su štikle za vjenčanje, a balerinke za svadbu.

Odlazak na vjenčanje s djecom
Ako se radi o bebi do godine dana, ako još nije potpuno svladala krutu hranu, ponesite joj kašice koje će papati. Također, ako je riječ o starijem djetetu, ponesite mu hranu za koju ste sigurni da će pojesti, kako ne bi ostalo gladno.

Uvijek možete zamoliti konobara da vam donese neko povrće iz juhe ili primjerice pire krumpir za dijete. Isto tako, većina lokala u ponudi ima i meni za djecu, pa ih zamolite da pripreme nešto prilagođeno vašem djetetu.

Vjenčanja su tiša, ali su zato svadbe glasne. I to zna smetati dječici, pogotovo ako su nervozna i već dovoljno iziritirana cijelim slavljem. Stoga je dobro investirati u slušalice koje poništavaju vanjske zvukove ili pak čepiće za uši namijenjene bebama

vjenčanje

Minimizirajte nakit. Djeca vole sjajne stvari, ali vole i uplesti prstiće u ogrlice ili okrugle naušnice. Riješite muke i sebe i bebu vodeći se načelom da je manje više.

Imajte na umu da, ako dojite, beba će uspješnije dojiti ako se malo odmaknete od buke i dreke. Većina osoblja bit će više nego ljubazna. Kad tražite odjeću za tu svečanu priliku, pazite da odjeća bude prilagođena dojenju – da ne morate zadizati cijelu haljinu prilikom dojenja.

Samo hrabro!
Pripremite se na puno šetnje i strpljenja. I shvatite jednu stvar – djeci nisu vjenčanja zabavna kao vama. Omogućite mu da razgleda i pogleda sve što ga zanima kako biste izbjegli trčanje preko plesnog podija tijekom prvog plesa ili vrištanje tijekom rezanja torte.

Ako je moguće, zamolite mladence da vas smjeste bliže vratima kako biste u svakom trenutku mogli izaći s djetetom ako mu svadba postane previše.

Možda će vaš bebač zaspati tijekom veselja, ako budete imali sreće! Zato ćete i ponijeti dekicu ili jastuk, da se može udobno smjestiti u kolica, ili na dvije ili tri spojene stolice (kako to i doliči poštenoj svadbi). Tada počinje vaša fešta!

Foto: Freepik