Mama

Marija Mažar – obitelj je temelj svega što jesmo i što radimo

Marija Mažar

Marija Mažar, uspješna je riječka poduzetnica, glavna urednica portala Stilueta, organizatorica brojnih događanja u Rijeci i okolici, ali prije svega Marija je mama dvoje prekrasnih mališana.

Povod za naš razgovor je ovoga vikenda održana manifestacija CITY 45 20 na riječkoj Gradini u organizaciji Marije Mažar.

Draga Marija, kako ste? Kako ste zadovoljni ovogodišnjim izdanjem CITY 45 20 i kako je nakon toliko dugo vremena opet organizirati event?

Jako smo zadovoljni, a interes i dojmovi govore da samo na dobrom tragu i za dalje! Vratiti se organizaciji događanja nakon duge stanke bilo je prilično izazovno i osjeti se to izgubljeno vrijeme, međutim energija i dobra volja svih posjetitelja pokazuju da nam sada više nego ikad treba vrijeme da napunimo baterije baš kroz kreativna i kvalitetna druženja. Sretna sam što smo imali puno sadržaja za djecu, njima je sada doista potrebno pružiti trenutke kojih će se sjećati.

Znamo da se ovogodišnje izdanje CITY 45 20 održalo u drugačijem ruhu… Možete li nam otkriti koji su noviteti u odnosu na prijašnja izdanja?

Napravili smo kompletan zaokret, dosad je manifestacija uvijek bila u modnom ruhu, ove godine radi sigurnosti i mjera, ali i interesa javnosti koji se proteklih godinu dana prebacio na druge sadržaje osjetili smo da je vrijeme za nešto drugačije. CITY 45 20 održava se u sklopu Ljeta na Gradini i mi smo predstavili koncept koji uključuje zabavne zone poput Kids Cornera u suradnji s Avanturama malih okica, Book Chill zone, a imali smo zanimljive i raznolike radionice i presenting cornere. Jedan pozitivan šušur kojem je cilj bila inspiracija i dobra svakodnevica – art of good living!

Marija Mažar

Je li bila zahtjevna organizacija zbog epidemioloških mjera i kako su Riječani reagirali na novitete?

Zahtjevno je i ovom prilikom želim dati podršku svima kojima je organizacija događanja fokus poslovanja jer dugo traje izazovna situacija, ali isto tako poručiti svim vašim divnim čitateljima da pronađu događanja koja im se sviđaju, posjete ih, zabave se i daju podršku vrijednim organizatorima koji konačno rade, ali svakodnevno se susreću s brojnim izazovima.

Dio vašeg posla je i organizacija raznih događanja i evenata, koliko Vam je prošla godina zbog Covid krize bila teška?

Svi smo mi karike istog lanca rekla sam jednom prilikom ove godine kolegi iz ugostiteljskog sektora kojima je bilo jako teško. Nama su eventi dio našeg poslovanja, usmjerili smo se na druge kanale i izvore prihoda. Radimo društvene mreže i obožavamo taj dio posla, Stilueta producira sadržaje koji pronalaze put do pokrovitelja i to na tome sam zahvalna. Ipak, vratimo se na početak odgovora, u ovim je vremenima bitna solidarnost, bitno je da jedni druge poštujemo, da se guramo, da se podržavamo koliko možemo, to je put izlaska iz ove jedne nezahvalne situacije koja nas je svih snašla na neki način.

Marija Mažar

Vaš suprug je fotograf i uvijek je tu da zabilježi sve Vaše poslovne projekte? Kako je raditi zajedno?

Divno! Nadopunjavamo se i razumijemo, mi uživamo u svemu što stvaramo, a kako smo kad radimo bez djece (najčešće, ne nužno uvijek ) osjećamo se kao da smo ukrali trenutke za sebe i ne osjećamo da radimo. Počeli smo zajedno, sjećam se kad smo kupili prvi fotoaparat na bračnom putovanju u Portugalu, tako je nekako sve počelo , sretna sam jer pratim kako se Ivor razvija, uči i uživa u svome poslu. Ja sam ona koja je više izložena u ovom našem odnosu, međutim, ja se divim njegovoj kreativnosti, ljubavi prema radu i strpljenju da savlada nove vještine.

Nakon napornog poslovnog dana kod kuće vaš čekaju vaši mališani Nisa i Noel? Koje su trenutno njihove zanimacije i kako najradije provodite vrijeme zajedno?

Svako vrijeme koje možemo uzeti za nas je najljepše vrijeme. Najljepše je možda kad se probudimo i spontano odlučimo za neki izlet, u autu Noel ne prestaje brbljati, Nisa je već starija, ali popusti pod energijom mlađeg brata, a Ivor i ja ih slušamo i smijemo se. Na izletima, dok su mobiteli negdje zaboravljeni, opuštamo se i uživamo, u zgodama i nezgodama stvaramo najljepše obiteljske uspomene. Nisa voli gimnastiku, voli sportove, fina je i pristojna, a Noel je glavni šarmer, pun ljubavi, srce naše male obitelji. Obitelj je temelj svega što jesmo i što radimo, oboje uvijek imamo na umu dobrobit djece što nam pomaže da ostvarimo dobar životni balans.

Foto: Ivor Mažar