Mama

Lucija Lugomer: Želim da Leon vjeruje u svoje snove

Lucija Lugomer

Maleni Leon je imao tek tri mjeseca, a fotkanje je odradio kao pravi profesionalac! Mogli bismo reći da se ugledao na svoju mamu, s kojom nam je spremno pozirao.

Njegova je mama Lucija Lugomer, naš najpoznatiji plus size model. Upoznati ovu obitelj bilo nam je izrazito zadovoljstvo, a Lucija nam je i u intervjuu potvrdila da je uistinu divna osoba.

Već neko vrijeme nismo u gostima imali tako malu bebu. Zadovoljstvo nam je! No, iako su Leonu tek tri mjeseca, sasvim dobro funkcionirate, čini nam se. Je li Leon toliko dobra beba ili ste Vi toliko dobro napravili domaću zadaću prije nego što je Leon stigao?

Sada, nakon tri mjeseca, mogu reći da smo uhvatili nekakav ritam – kakav takav, ali jesmo. Leon je uistinu dobra beba, ni nama samima nije jasno kako smo dobili tako dobrog dečkića, jer nam roditelji kažu da smo mi kao bebe bili gotovo nemogući. Moram priznati da sam ja ovisnik o organizaciji, a s obzirom na to da suprug i ja sami hendlamo Leona, jako dobra organizacija nam je bila jako važna. Nikakva domaća zadaća ne može vas pripremiti za dolazak prvog djeteta.

Vi sami ste rano ostali bez mame, koja je umrla od raka dojke. Kako ste, imajući to na umu, doživjeli činjenicu da ste postali mama? Te je trenutke teško proživjeti bez toliko važne osobe u našim životima…

Bez svoje majke sam ostala jako rano, kao 11-godišnja djevojčica, pa sam se naučila na život bez te uloge. Sada kada sam se ja našla u toj ulozi, i dalje postoji praznina, ali čovjek preživi, navikne se i krene dalje jer mora. Tako je bilo i u slučaju prolaženja kroz trudnoću i porod. No, jednako mi je falila i tijekom preseljenja, zaruka, vjenčanja… Kod mene je situacija takva da nema ni mame ni svekrve, ni bake, tete, sestre… Ni s moje ni sa suprugove strane. E to je challenge!

Lucija Lugomer
Foto: Mama&Beba
Prvi tjedni s bebom uvijek su kaotični, ali predivni. U kakvom su Vama sjećanju ostali?

Prvi tjedan bih opisala kao totalnu katastrofu i raspad sistema! A drugi kao nešto manju katastrofu. Ha-ha! Nama su ostali u sjećanju totalnog neznanja, strahopoštovanja i zaljubljenosti u doslovnom smislu. Ja sam samo plakala, strahovala, brinula se, dok je suprug sve hendlao i smirivao. Ono najbitnije što nikada neću zaboraviti jest koliko smo se Danijel i ja bodrili! U svom tom neznanju mi smo cijelo vrijeme pazili jedno na drugoga, štedjeli jedno drugoga, mislili jedno na drugo. Koliko smo si samo puta ponovili kroz suze koliko se volimo, evo suze mi oči dok to pišem. Imam osjećaj da smo se baš tada ponovo zaljubili jedno u drugo. Doslovno.

Lucija Lugomer
Foto: Mama&Beba
Na Instagramu dijelite svoju svakodnevicu, pa Vas se definitivno može nazvati influencericom. Redovito dobivate puno poruka potpore i Vaše objave prati puno lijepih riječi. Koliko Vam znače Vaši pratitelji i njihove riječi?

Moji pratitelji, njihove riječi i priče mi od prvoga dana puno znače. Uvijek ću naći vremena za njih, a nemalo je situacija gdje su i oni sami meni pomogli. Fascinantno je shvatiti da su upravo ti pratitelji na kraju djelatnici u banci, tete u dućanima, odvjetnici, ili pak tete u vrtiću – sve ljudi koji bi na ovaj ili onaj način ionako došli u tvoj život. Mislim da smo tijekom ovih pet godina razvili jedan lijepi odnos, i na to sam jako ponosna. Nekolicinu sam upoznala i uživo, a s nekima sam postala i prava prijateljica te kuma.

Razgovarala: Nataša Krstičević
Foto: Mama&Beba/Jasmina Cviljak
Šminka: Lucija Lugomer

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (lipanj 2020.)

Mama&Beba