Obitelj

Kako spasiti korona – Božić? Prvo, ne očajavajte!

Blagdani mirni i bez stresa

Drastična vremena iziskuju drastične mjere. Tako shvatite ovaj Božić. Ništa neće biti isto kao prethodnih godina, ali isto tako ne znači da će i iduće godine Božić biti pod mjerama izolacije. Stoga, ne očajavajte. Pročitajte naše savjete i slavite korona – Božić kao nikada prije!

Božić 2020. neće biti kao onaj prethodne godine – nema hrpe prijatelja, obilaženja obitelji i ljubljenja i grljenja. Ovo je korona – Božić! Velika je vjerojatnost da će mnogi roditelji biti razočarani jer bebin prvi Božić neće biti proveden sa cijelom obitelji.

No, nađite utjehu u činjenici da ovaj Božić može biti mirniji nego proteklih godina. Baš kakav treba i biti – bez šoping groznice, bez dugih redova u dućanima, bez stresa i bez histerije. Miran i spokojan.

Internet je vaš prijatelj

Vrlo je velika vjerojatnost da će neki Božić dočekati u samoizolaciji. No, to ne znači da se morate izolirati od prijateljstva. Pogotovo kada doma imate prijatelja zvanog internet. Pričajte s ljudima preko Zooma, Meetsa, WhatsAppa – bilo koje aplikacije koja dopušta da si u lice čestitate Božić.

Internet je vaš prijatelj i što se tiče kupovine poklona. I omogućuje vam ono što ne možete u dućanu u miru gledate i birati i u pravilu uvijek ima veći izbor.

Izradite sami

Ove godine fokusirajte se na ono što sami možete napraviti za druge. Bilo da je riječ o nekoj šaljivoj čestitci, unikatnom poklonu, ručnom radu ili pletenom šalu. Korona – Božić je savršena prilika za razvijanje novih vještina.

A ovo su naši prijedlozi:
Nitko ne može kupiti vrijeme

A ako nas je korona – kriza nečemu naučila to je da vrijeme nesmiljeno prolazi i nitko nije pošteđen. Izolacije su nam kupili vrijeme koje možemo provesti s obitelji, a kome ne treba vremena u ovom užurbanom svijetu.

Cijenite trenutke

Iako je teško, cijenite one male sitnice koje vas čine sretnima. Provedite vrijeme onako kako vas usrećuje okruženi vašom obitelji. Izađite van, šećite, planinarite,  vozite bicikle, istražujte svoju okolinu, pričajte i grlite se. Jer i ovo će proći!

Sretan Božić!

Foto: Unsplash