Gric, gric

Finski mud cake – okus Božića na vašem stolu

Finski mud cake

Ovaj Finski mud cake možete jesti samog ili ga poslužiti uz nekakav kiselkasti pekmez.

Organski, kvalitetan kakao i fina tamna čokolada potiču hormon sreće i idealni su za zimsko vrijeme i zato neka na vašem blagdanskom stolu bude i Finski mud cake.

Potrebni sastojci:
  • 100 g bio margarina
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 banana
  • 100 ml javorovog sirupa (ili agavinog)
  • 90 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 3 – 4 žličice kakaa

Ispecite još s mališanima: Čokoladne lizalice 

Priprema:
  1. Otopite na slaboj vatri margarin i čokoladu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol.
  2. Banane izmiksajte s javorovim sirupom i dodajte smjesi margarina i čokolade.
  3. Ulijte te tekuće sastojke u suhe i lagano promiješajte.
  4. U mali kalup za tortu, obložen papirom za pečenje i premazan po rubovima margarinom, ulijte smjesu i stavite peći na 180 stupnjeva na 20 minuta.
  5. Kolač ostaje malo sočan u sredini.
  6. Ukrasite po izboru!

Foto: Freepik