Pizza je omiljeno jelo i starih i mladih, a ovih blagdana izbjegnite stres od pečenja kolača i pripreme ručka tako da u pripremu uključite i klince.
Iako božićna kuhinja nije baš poznata po pizzi, zašto i to ne bi uklopili u jelovnik. Božićni recepti su idealni za dobro dobro druženje i fino jelo!
Vaša božićna kuhinja neka ove godine zamiriše na pizzu, omiljeno jelo i starima i mladima.
Pročitajte još i: Najbolja hrana za hladne zimske dane
Snjegović – pizza
Sastojci:
- tijesto za pizzu (kupovno ili napravite sami)
- 30 dkg šunke za pizzu
- 30 dkg sira
- 250 g pasirane rajčice
- 1 manja mrkva
- pakiranje crnih maslina
- rikola ili paprika
Priprema:
- Tijesto podijelite na jednu manju kuglu i jednu veću kuglu. Manju kuglu okruglo izvaljajte jer će to snjegoviću biti glava, veću kuglu okruglo izvaljajte tako da bude malo veća od glave, jer će to biti tijelo snjegovića. Možete napraviti i tri kugle, pa da Snješko bude viši – odluka je na vama! 🙂
- Spojite dvije ili tri kugle, tako da dobijete tijelo snjegovića.
- Sada se tu uključuju klinci: na Snjegovićevo tijelo izlijete pasiranu rajčicu, a oni neka ravnomjerno razmažu rajčicu do rubova pizze.
- Prethodno naribajte šunku i sir, te dajte klincima da najprije šunku, pa sir razbacaju po Snjegoviću.
- Vrijeme je da Snjegović dobije osmijeh! Izvadite maslina koliko vam je potrebno da snjegoviću razvučete osmijeh preko lica, te dvije masline da progleda.
- Pizzu stavite peći 15-ak minuta na 250 stupnjeva.
- Zadnjih pet minutu Snješku na lice stavite mrkvu kao nos, rikolu ili papriku oko vrata da dobije šal.
- Pecite do kraja i dobar tek!
Foto: Visual Hunt